28 Юли, 2017 13:28 1 763 1

Бартомеу: Шави, Иниеста и Меси са проблем за Барса

  • бартомеу-
  • проблем-
  • млади-
  • барселона-
  • шави-
  • иниеста-
  • меси

"За младите е много трудно да пробият в първия отбор", коментира президентът на каталунците

Бартомеу: Шави, Иниеста и Меси са проблем за Барса - 1
Снимка: БТА/АР

Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу отвърна на критиките на клубната легенда Шави, който обвини каталунския колос, че не внедрява млади таланти в първия отбор. Футболният магьосник бе заявил също, че клубът на сърцето му се намира в състояние на "сън", докато вечният враг Реал Мадрид доминира през последните години.

"Не, не, не... Проблемът е Шави. И Иниеста, и Меси, и всички останали играчи от тяхното ниво. Много е трудно да си футболист, когато срещу теб са Лео Меси, Неймар, Шави, Иниеста, Бускетс или Пике. Трудно е да влезеш и да се наложиш в такъв отбор", коментира Бартомеу в интервю за New York Times.

"Ще обърна внимание специално на позицията на Шави в средата на терена. Той беше в първия отбор 15 години. Това означава, че през тези 15 години е имало 15 момчета на същата тази позиция, които е трябвало да напуснат клуба, защото нямаше място за тях."

"Иниеста е вече тук 16-17 години. Трудно е за младите. Какво да кажем за Лео Меси? Кой ще е новият Меси? Добре, навярно ще се появи нов като него, но ако това момче изгрее сега, ще трябва да напусне Барселона. Защото е невъзможно да остане и да играе на мястото на Меси. В своето изказване Шави каза, че нещата вървят бавно, но проблемът е самият той! Шави, Иниеста и Пике", добави Бартомеу.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Chichkovuychev .

    1 0 Отговор
    Няма нищо вечно и завинаги на този свят, включая и спорта, па пбил той ЦАР ФУТБОЛ.... Та дон Бартоломеу нека почака, да им направи бенефис, да ги пенсионира, че тогава да мисли за свежа кръв... Защото който и да е треньор, настоящите кандидат пенсионери са като прочетен вестник и всеки сериозен треньор знае вече как да се противопастави на тактиката цък - цък, която вече води до язък заради 120%-те владеене на топката, пък иначе за това цък - цък язък се изливат редовно десетки милиони парици...