31 Юли, 2017 10:01 791 0

Ювентус победи Рома в италианско дерби

  • ювентус-
  • рома-
  • манджукич-
  • джеко-
  • дузпи
Ювентус победи Рома в италианско дерби - 1
Снимка: БТА/АР

Шампионът на Италия Ювентус победи с 6:5 Рома след изпълнение на дузпи в среща от приятелския турнир Интернешънъл Чемпиънс Къп. Мачът се игра на “Жилет Стейдиъм” във Фоксбъро, САЩ и завърши 1:1 в редовното време. Точен за Юве бе Марио Манджукич (29), попадението за "вълците" вкара Един Джеко (74).

Срещата започна вихрено и още в първоначалните минути двата отбора можеха да си вкарат, но с пропуски за Юве се отчете Маркизио, а за Рома не успя да вкара Джеко. В 14-ата минута Джеко отново се озова на чиста позиция, но отново не успя да намери мрежата на торинци.

Така се стигна до 28-ата минута, когато Алекс Сандро пусна страхотен пас към Манджукич, който останал сам срещу Алисън го преодоля за 1:0.

Втората част започна с натиск на Рома, но в 51-ата минута Строотман нацели гредата и не успя да изравни. Логичното се случи в 74-ата минута, когато новото попълнение на Рома Коларов пусна хитър пас към Джеко и той опъна мрежата на старата госпожа за 1:1.

Така завърши редовното време и се стигна до дузпи. При наказателните удари играчите на Юве показаха по-здрави нерви и спечелиха в крайна сметка. Всички играчи на торинци бяха безгрешни от бялата точка, докато за Рома младокът Марко Туминело не успя да преодолее вратаря Карло.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА