9 Август, 2017 16:28 1 015 0

Никодимов: ЦСКА трябва да се стегне

  • никодимов-
  • цска-
  • септември-
  • съвет

"Мачът със Септември е опасен, имаме проблеми отзад", смята легендата

Никодимов: ЦСКА трябва да се стегне - 1
Снимка: cska.bg

Легендарния треньор и футболист на ЦСКА Аспарух Никодимов коментира последния мач на червените срещу Локомотив (Пловдив) и предстоящата битка със Септември. Въпреки убедителната победа над пловдивските железничари, Никодимов отправи критики към защитниците на ЦСКА.

"Мисля, че в този мач допуснахме прекалено много голови положения. И при гола на Локомотив и като цяло през мача им оставяхме прекалено много възможности. Да, играха добре момчетата, вкараха много голове, но трябва и да се внимава в защита, защото не всеки път ще вкарваме толкова. Трябва да се похвалят за добрата и резултатна игра, но трябва и малко да се издърпат уши, за да няма това подценяване в определени ситуации, което някога може да ни струва скъпо. Освен това мисля, че и хората в средата на терена могат повече и трябва да дадат още малко на отбора. За Манолев отдавна съм казал, че не е за бек и това сега се видя много добре. Стамен Белчев си познава най-добре играчите и знае кога и къде да използва футболистите. Трябва обаче още да вдигнат нивото и да бъдат по-концентрирани, за да не допускат ситуации пред собствената си врата. Само така ще вървят нагоре. В атака нещата се получават, треньорът има вече повече опции и всеки футболист трябва да знае, че не е незаменим. Особено в ЦСКА всички трябва да са наясно, че ако не се раздават всеки мач ще бъдат заменени", сподели Никодимов пред cska.bg.

"Мачът със Септември сега е много опасен. Големите треньора на Запад казват, че титлата се печели срещу малките отбори, а ние в България, че малките камъчета могат да обърнат колата. Когато имаш големи амбиции трябва да показваш класата си във всеки мач, за да постигнеш целта си. Срещу такива отбори трябва много да се внимава, защото те правят мача на живота си срещу нас и винаги могат да се надскочат. Ние само трябва да подходим сериозно и нещата ще се случат. Видяхте как се представя Славия сега и ако не ги бяхме подценили, щяхме да ги бием с разлика. Затова сега е важно от първата минута да са максимално мобилизирани и концентрирани срещу Септември и още до 20-тата минута да са си решили мача и после да играят за публиката. Това са моите два любими отбора. От единия съм излязъл и съм отишъл в другия", коментира още легендарният футболист и треньор.

"Въпреки че направихме две поредни хубави резултатни победи това не трябва да ги успокоява. ЦСКА почти винаги трябва да побеждава. Историята го изисква, манталитетът го изисква, публиката го изисква. Така че футболистите трябва винаги да се раздават, за да печелят мачовете си", завърши Аспарух Никодимов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА