11 Август, 2017 14:29 1 838 1

Искаш Иско? Даваш 700 милиона евро

  • иско-
  • откупна цена-
  • договор-
  • реал мадрид

На "Бернабеу" вдигат освобождаващите клауза на футболистите си

Искаш Иско? Даваш 700 милиона евро - 1
Снимка: БТА/АР

Освобождаващата клауза на халфа на европейския клубен шампион Реал Мадрид – Иско, ще бъде 700 милиона евро, пише AS. Тя ще залегне в новия договор на 25-годишния испански национал, който трябва да стане официално факт след 17 август, когато е вторият мач на "белия балет" срещу Барселона за Суперкупата на страната. По този начин от "Сантяго Бернабеу" ще се застраховат от ПСЖ, който отмъкна Неймар от "Камп Ноу", след като плати клаузата му от 222 млн. евро.

С най-големи откупни суми в Реал са Кристиано Роналдо и Карим Бензема – 1 милиард евро. Следват Гарет Бейл и Лука Модрич с по 800 млн. евро, което означава, че Иско ще се нареди на трето място в класацията. AS съобщава още, че "кралският клуб" възнамерява да сложи същите точки в договорите на всичките си футболисти. Минималната сума ще е 500 млн. евро, докато за втория отбор ще е 300 млн. евро.

Припомняме, че преди година Иско беше пред напускане. Той беше недоволен от малкото игрово време, които получаваше от Зинедин Зидан, но през пролетта най-накрая успя да се утвърди сред титулярите. В най-важните срещи, включително финала в Шампионска лига с Ювентус (4:1), Иско се представи превъзходно. За Суперкупата на Европа срещу Манчестър Юнайтед (2:1) беше избран за играч на мача, благодарение на гола си и асистенцията към Каземиро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аяжо

    1 0 Отговор
    700 милиона. Ба, тури му 7 милиарда и да видиш как чаршафите от PSG ще го ударят на чест и ще го вземат.