28 Август, 2017 01:00 758 0

Федерер: Натовареният календар не ми пречи

  • тенис-
  • федерер-
  • контузии-
  • календар

"Всеки тенисист има правото да играе или да не играе на даден турнир", обяви легендата

Федерер: Натовареният календар не ми пречи - 1
Снимка: БТА/АР

Роджър Федерер не смята, че турнирите от веригата на АТР трябва да бъдат намалени, въпреки нарастващия брой контузии на водещи играчи. Последният от тях е Анди Мъри, а по-рано през годината травми сложиха предварително край на сезона за Новак Джокович и Станислас Вавринка.

"Последните контузии се появиха предимно при играчи на над 30-годишна възраст. Не мисля, че трябва да се говори толкова много по този въпрос (за календара), защото всеки тенисист има правото да играе или да не играе на даден турнир. Не мисля, че вината е в тура", каза той.

Федерер обясни, че проблемите за водещите тенисисти отварят вратите към по-младите: "Това е голям шанс за момчетата извън топ 10, защото така по-лесно ще стигнат четвъртфиналите и полуфиналите".

"Аз съм доволен от формата, в която се намирам. В последните дни направих няколко пълни тренировки и се чувствам готов за първия кръг", добави швейцарецът, който също лекува контузия преди откритото първенство на САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА