28 Август, 2017 09:57 897 1

Валенсия измъкна точки от Реал Мадрид

  • реал мадрид-
  • валенсия-
  • кондогбия-
  • асенсио-
  • равенство

Двата тима завършиха наравно - 2:2

Валенсия измъкна точки от Реал Мадрид - 1
Снимка: БТА/АР

Реал (Мадрид) допусна първа грешна стъпка за новия сезон, след като завърши 2:2 у дома с Валенсия в среща от втория кръг на испанската Примерад дивисион. Преди началото на срещата "белият балет" показа на феновете шампионската титла от миналия сезон, Суперкупата на Европа и Суперкупата на Испания.

Марко Асенсио (10, 83) вкара два прекрасни гола за "кралския" клуб, но те не бяха достатъчни за успеха. В отсъствието на капитана Серхио Рамос, заменен в защита от Каземиро в този мач, отбраната на домакините се пропука на два пъти при головете на Карлос Солер (18) и дебютанта за "прилепите" Жофри Кондогбия (77).

Още във 2-ата минута Рубен Везо от гостите игра с ръка в наказателното поле, след като първо топката отскочи от бедрото му. Съдията Фернандес Борбалан обаче не посочи бялата точка.

В 10-ата минута Реал поведе в резултата след красиво попадение на Марко Асенсио, който се разписа с удар от дъгата пред наказателното поле. Седем минути по-късно Асенсио центрира опасно отдясно, но Бензема остана под топката, а при ответната атака „прилепите” изравниха. Лато центрира и непокритият Карлос Солер (18) изравни с диагонален удар – 1:1.

Последваха пропуски на Марсело и Бензема, който в 37-ата минута удари греда при вдигнат флаг за засада. До края на полувремето Иско и отново Бензема имаха шанс да се разпишат, но не успяха да го направят.

Матео Ковачич влезе в игра на почивката на мястото на Иско, а „белият балет” опита да натисне съперника. Гарет Бейл и Бензема не съумяха да вкарат гол от изгодни позиции, а Жофри Кондогбия пропусна за гостите от близка дистанция.

В 66-ата Марсело центрира и Бейл засече топката с глава, но я заби в земята и след това тя излезе в аут. Минута по-късно и Модрич не успя да вкара, след като ударът му бе отразен от вратаря Нето.

Последваха пропуски на Симоне Дзадза и Даниел Парехо от пряк свободен удар за гостите, за да се стигне 77-ата минута, когато бранителите на Реал сгрешиха. Родриго Морено подаде към дебютанта в този мач Жофри Кондогбия, който от средна дистанция простреля Кейлор Навас за 1:2.

В 83-ата минута Марко Асенсио изпълни прецизно пряк свободен удар и с втория си гол в мача изравни за 2:2. Последва финален щурм на домакините в търсене на пълния обрат и победата, но Бензема просто нямаше ден и направи още няколко сериозни пропуска. В добавеното време след удар с глава на французина и намеса на вратаря Нето топката се отклони в страничната греда.

След равенството и двата тима имат по 4 точки в актива си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цар Футбол

    1 0 Отговор
    По точно трябваше да напишете Реал измъкна точка от Валенсия.
    Май някой не е гледал мача!!!!