Last news in Fakti

30 Август, 2017 11:28 787 1

Млад американец затрудни Федерер

  • федерер-
  • тиафо-
  • тенис-
  • us open

"Това беше повече от тежък тест", коментира швейцарецът

Млад американец затрудни Федерер - 1
Снимка: БТА/АР

Роджър Федерер започна с трудна петсетова победа участието си в последния за годината турнир от Големия шлем - US Open. Световният номер 3 надделя срещу американския талант Франсис Тиафо, който е 70-и в ранглистата. След два часа и 37 минути Федерер се поздрави с успех над 19-годишния съперник с 4:6, 6:2, 6:1, 1:6, 6:4.

Федерер, който пропусна миналогодишното издание на Откритото първенство на САЩ, не беше губил първия сет на старта от 2003 година, когато стори това срещу Хосе Акасусо. Това му подейства като шок и той взе бързо следващите два сета срещу Тиафо, след което отново последва спад в играта му и вместо да спечели мача, той го вкара в пети сет. В решителната част Федерер намери своя сервис и макар да пропусна първия мачбол при 5:3, успя да победи американеца от трети опит.

В следващата фаза звездата ще се изправи срещу победителя в мача между Михаил Южни и Блаж Кавчич.

"Това беше повече от тежък тест. Беше хубава битка и аз съм доволен. Дойдох в Ню Йорк за мачове като този. Физически съм добре, щом печеля петсетов мач. Хареса ми да играя под покрива на "Артър Аш". Радвам се, че US Open расте и се развива", коментира Федерер след трудната победа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Не всеки човек в своята сфера на живот и дейност носи името " Маестро". Обикновено така се назовава деец в областта на музиката или като цяло - в изкуството. Нима швейцареца не е мъж отвсякъде и виртуоз в тениса ?? Сигурно и годините си казват "тежката дума", но поне се нагледахме / който гледал - гледал/ на ТЕНИС НА КОРТ !!!