31 Август, 2017 10:26 1 294 0

Байерн Мюнхен спаси отбор от фалит

  • байерн мюнхен-
  • офенбах-
  • фалит-
  • контрола-
  • средства

Баварският колос игра контрола със закъсалия Офенбах

Байерн Мюнхен спаси отбор от фалит - 1
Снимка: БТА/АР

Германският хегемон Байерн Мюнхен победи закъсалия Кикерс Офенбах с 4:1 в благотворителен мач с цел спасяването на аматьорския клуб. Срещата събра приходи от близо 500 000 евро, които щедро бяха дарени на Офенбах. Така клубът се спаси от фалит. 20500 души изгледаха проверката на "Бийберир Берг".

"Това е част от нашата култура. Байерн беше превърнат от Ули Хьонес и Карл-Хайнц Румениге в клуб, който да помага на по-малките отбори. Така беше в миналото, така ще бъде и занапред. Това е нещо хубаво", каза спортният директор на баварците Хасан Салихамиджич.

Треньорът на мюнхенци Карло Анчелоти пусна звездите Мануел Нойер, Рафиня, Хави Мартинес и Франк Рибери, а на почивката се появи Свен Улрайх.

Младокът Врийдт откри резултата в 12-ата минута след пас на Рибери, а малко по-късно Кирхоф си вкара автогол. Преди изтичането на час игра Врийдт се разписа отново след асистенция на френското крило.

Постепенно сериозно подмладеният Байерн се поотпусна и Серкан Гьочер вкара почетен гол за участника в регионалната лига. Крайният резултат беше оформен от Рибери в последната минута, като звездата се разписа от пряк свободен удар.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА