1 Септември, 2017 11:29 1 012 0

Коутиньо се развихри за Бразилия

  • коутиньо-
  • бразилия-
  • еквадор

"Селесао" победи Еквадор с 2:0

Коутиньо се развихри за Бразилия - 1
Снимка: БТА/АР

Филипе Коутиньо и евентуалният му бъдещ съотборник в Барселона Паулиньо се разписаха, за да донесат на Бразилия победата с 2:0 над Еквадор в квалификация за Мондиал 2018 в Зона Южна Америка. Срещата се игра в Порто Алегри, а „селесао“ няма загуба в квалификациите вече повече от година, като за последно падна от Перу (0:1) на 13 юни 2016 г.

Първата част не предложи много интересни моменти за феновете, а домакините срещнаха сериозни проблеми в пробиването на защитния вал на Еквадор. В първите 10 минути Паулиньо и Вилиан опитаха неточни удари към вратата на гостите.

След половин час игра Габриел Жесус от Манчестър Сити беше близо до откриването на резултата, но Максимо Бангера успя да избие в корнер. В 57-ата минута Жезус отново пропусна възможност за гола, но вратарят на гостите спаси удара му с глава след центриране на Дани Алвес.

Селекционерът на „селесао“ Тите пусне в игра Коутиньо, който беше оставен резерва заради липсата на игрова практика в Ливърпул. Паулиньо обаче откри резултата в 69-ата минута с удар от наказателното поле след корнер на Вилиан.

Последваха силни минути за Бразилия, но Бангера отрази възможностите, открили се пред Вилиан и Неймар. Стражът на гостите нямаше какво да стори в 76-ата минута, когато Коутиньо удвои след пас на Жесус.

Бразилия, която вече си гарантира класиране на световното първенство в Русия, е недостижима в квалификациите в Зона Южна Америка, където заема първо място с 11 точки аванс пред Колумбия. Двата тима се срещат през следващата седмица. Еквадор е осми в класирането с 20 точки, на три зад четвъртия Чили, а в следващия си мач приема Перу.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА