4 Септември, 2017 11:58 1 304 1

Мария Шарапова е аут от US Open

  • шарапова-
  • тенис-
  • севастова-
  • us open

Поставената под №16 Анастасия Севастова обърна рускинята в три сета

Мария Шарапова е аут от US Open - 1
Снимка: БТА/АР

Латвийката Анастасия Севастова поднесе още една от изненадите на Откритото първенство на САЩ по тенис – US Open, изхвърляйки от турнира шампионката от 2006 година Мария Шарапова след обрат с 5:7, 6:4, 6:2.

Участващата с „уайлд кард” най-популярна руска тенисистка спечели първия сет след пробив в 12-ия гейм за 7:5 в своя полза. Поставената под №16 латвийка обаче записа ранен пробив във втората част за 2:1 и до края на сета печелеше подаванията си, за да го вземе с 6:4 и да изравни резултата в срещата.

Решителният трети сет започна кошмарно за Маша след два пробива за латвийката и изоставане с 0:3 гейма. Севастова не допусна никакви колебания в играта си и завърши тази част при 6:2, за да се класира за четвъртфиналната фаза.

Следващата противничка на латвийката ще е представителката на домакините Слоун Стивънс, която надви Юлия Гьоргес с 6:3, 3:6, 6:1. Въпреки загубата си, Мария Шарапова ще се завърне в Топ 100 на световната ранглиста.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 PlimP

    1 1 Отговор
    е то за тва е US open, като се о.ереш и си тръгваш