Last news in Fakti

5 Септември, 2017 10:27 806 0

Германия гази наред - разгроми Норвегия с 6:0

  • германия-
  • норвегия-
  • световна квалификация-
  • разгром

Осма победа от осем срещи за Германия и това не е достатъчно за класиране

Германия гази наред - разгроми Норвегия с 6:0 - 1
Снимка: БТА/АР

Световният шампион Германия прегази гостуващия отбор на Норвегия с 6:0 в квалификация от Група „C” на зона Европа по пътя си към Мондиал 2018 в Русия. Бундестимът записа осма поредна победа от осем срещи в групата и това засега все още не е достатъчно за преждевременно класиране за световното първенство догодина, тъй като Северна Ирландия победи у дома Чехия с 2:0 и продължава да е на 6 точки зад германците два кръга преди края на квалификациите. Двата тима се срещат още в следващия кръг на 5 октомври в Белфаст.

Футболистите на Йоахим Льов се забавляваха срещу норвежките национали в Щутгарт и можеха да запишат дори успех с двуцифрена разлика. Скандинавците отправиха само два точни удара през целия мач.

Месут Йозил (10) даде начало на головото шоу след пас на Хектор, а при попадението гостите имаха претенции за засада на футболист, който бе на пътя на топката и пречеше на вратаря Ярстейн. Юлиан Дракслер (17) удвои аванса на Бундестима с красиво попадение, дошло след асистенция на Йозил. Последваха две попадения на Тимо Вернер (21, 40) след асистенции на Томас Мюлер, а малко след почивката Лдеон Горецка (50) направи резултата 5:0 след подаване на Дракслер. Лека-полека домакините намалиха оборотите, но въпреки това влезлият като резерва Марио Гомес (79) също се разписа след пас на Йошуа Кимих и оформи крайния резултат.

В другия мач от групата северноирландците подчиниха чехите, печелейки с 2;0 в Белфаст след попадения на Джони Еванс (28), възползвал се от пас на Норууд, и Крис Брънт (41).

След тези срещи Германия е лидер с 24 точки пред Северна Ирландия, който със своите 19 точки си гарантира поне второто място и участие в плейофите. Трети е Азербайджан с 10 точки, чехите са четвърти с 9 точки, а Норвегия е на пета позиция със 7 точки. На дъното в групата е Сан Марино без нито една спечелена точка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА