6 Септември, 2017 12:59 954 0

Винъс Уилямс няма спиране в САЩ

  • квитова-
  • уилямс-
  • us open-
  • стивънс

Американски полуфинал между 37-годишната тенисистка и Слоун Стивънс

Винъс Уилямс няма спиране в САЩ - 1
Снимка: БТА/АР

Деветата в схемата Винъс Уилямс продължава атаката на титлата от US Open, след като на четвъртфиналите се наложи с 6:3, 3:6, 7:6 (2) над поставената под №13 Петра Квитова от Чехия. По този начин 37-годишната американка вече е само на една победа от участие на трети финал от Големия шлем за годината.

Срещата беше изключително драматична. Квитова направи ранен пробив и поведе с 3:1 в първия сет, но след това Уилямс също проби подаването на чехкинята и изравни за 3:3. След това ветеранката извоюва и втори брейк, повеждайки с 5:3 и така си отбори пътя към спечелване на първата част.

Два слаби гейма на американката през втория сет позволиха на Петра Квитова да поведе с 4:1 и така Винъс Уилямс практически позволи на съперницата си да си гарантира изравняване на резултата в мача. Третият сет беше доста оспорван, но американката стигна до успеха след тайбрек.

Така по-голямата от сестрите Уилямс се класира на полуфинал на US Open за първи път от 2010 година. С достигането си до тази фаза американката си гарантира завръщане в Топ 5 на световната ранглиста за първи път от януари 2011 година. Ако спечели титлата от Откритото първенство на САЩ, тя дори може да излезе като №2 в света.

На полуфинала предстои изцяло американски сблъсък. Винъс Уилямс ще се изправи срещу Слоун Стивънс, която за първи път в кариерата си достига до тази фаза на турнира. 24-годишната тенисистка записа успех с 6:3, 3:6, 7:6 (4) над латвийката Анастасия Севастова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА