9 Септември, 2017 12:46 973 0

Надал ще търси 16-ата срещу Кевин Андерсън

  • рафаел надал-
  • кевин андерсън-
  • us open-
  • тенис-
  • финал

Испанецът и южноафриканецът ще спорят за титлата на US Open при мъжете на сингъл

Испанецът Рафаел Надал и южноафриканецът Кевин Андерсън ще спорят за титлата от Откритото първенство на САЩ по тенис, след като в полуфиналите надиграха съответно Хуан Мартин дел Потро (Аржентина) и Пабло Кареньо Буста (Испания).

Лидерът в световната ранглиста Надал, който търси 16-ата си титла от Големия Шлем, надигра Дел Потро с 4:6, 6:0, 6:3, 6:2. 31-годишният испанец трудно се справяше с мощния сервис на Дел Потро в първия сет, но подобри играта си във втория, който спечели на нула. В третия и четвъртия сет Надал отново имаше много голямо предимство и така спечели за 15-и пореден път мач от полуфиналите на турнир от Големия шлем.

Малко по-рано на "Артър Аш" Андерсън се наложи с 4:6, 7:5, 6:3, 6:4 над 12-ия в основната схема Пабло Кареньо Буста, за да се класира на първи финал в кариерата си в турнир от Големия шлем.
203-сантиметровият Андерсън се нуждаеше от почти 3 часа игра, за да преодолее съпротивата на съперника си. Южноафриканецът, който е 32-ри в световната ранглиста, е най-нископоставеният финалист при мъжете в турнир от Големия шлем от 2008 година насам, когато Жо-Вилфрид Цонга, тогава номер 38 в света, достигна до спора за титлата на Откритото първенство на Австралия.

До този момент Надал и Андерсън са играли 4 пъти помежду си, като испанецът е спечелил всеки един от мачовете. За последно двамата играха на турнира в Барселона през април тази година, когато Надал спечели в два сета.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА