Last news in Fakti

16 Септември, 2017 11:34 1 378 0

Уникални! България на полуфинал на Световното

  • българия-
  • волейбол-
  • жени-
  • световно първенство-
  • полуфинал

Волейболистките ни срещат домакина Словения на крачка от мача за титлата

Чаканото чудо стана факт и България ще играе на полуфинал на световното първенство по волейбол за жени до 23 години в Словения. Волейболистките на Куба помогнаха на родните националки изключително много, след като сразиха актуалния шампион Бразилия с 4:1 (15:12, 9:15, 15:10, 17:15, 16:14) в последния мач от група В и го елиминираха от турнира.

Хайди Алварес реализира 23 точки за победата на кубинките, а за бразилките Единара Бранхер бе най-резултатна със 17 точки.

След загубата си бразилките останаха трети в крайното класиране на групата с 3 победи, 2 загуби и 9 точки. Така те ще играят за 5/8-о място на турнира. България, която по-рано тази вечер загуби от Турция с 1:4 гейма, завърши втора с 4 победи, 1 загуба и 11 точки и ще играе на полуфиналите, където място си осигуриха още туркините, спечелили първото място в група B също с 4 победи и 1 загуба, но с 12 точки.

На полуфиналите България ще се изправи днес от 19:30 часа срещу домакините от Словения, които спечелиха група А след 5 победи от 5 мача и пълен актив от 15 точки. Турция ще спори в другия полуфинал от 16:30 часа българско време с Доминиканска република, чийто тим остана втори в група А с 3 победи, 2 загуби и 9 точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА