Last news in Fakti

6 Октомври, 2017 16:58 788 0

Какъв е футболът в България?

  • футбол-
  • стил-
  • бързина-
  • изследване-
  • българия

Швейцарци описаха стила на игра в България като бавен, но точен

Първенството на България е на 14-то място в Европа по точност на пасовете, показва последното изследване на швейцарската лаборатория за футболна статистика (CIES), цитирана от "Меридиан мач".

80% от подаванията в Първа професионална лига са точни, а на Балканите единствено хърватите показват по-голяма прецизност в пасовете с 80,2%. След нас в тази класация се нареждат румънците (79,7%), сърбите (78,6%) и гърците (78,3%).

Съвсем разбираемо пет от Топ 7 на шампионатите, отличаващи се с най-точни пасове са тези на Италия (82,4%), Франция (82,2%), Англия (81,4%), Испания (81,2%) и Германия (81,1%).

Друго изследване пък показва, че първенството ни е сред най-бавните на континента. Първа лига е на 31 място от 35 изследвани първенства по пасове в рамките на една минута. Играчите у нас си разменят средно по 17,17 подавания за 60 секунди, докато след нас са само Финландия, Норвегия, Холандия и Сърбия. Тук петте топ първенства окупират първата петица, като лидер е Германия с 18,21 подавания за минута време.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА