9 Октомври, 2017 05:17 1 275 0

Поредно постижение за Кристиано Роналдо

  • постижение-
  • голове-
  • национален отбор-
  • роналдо-
  • португалия

Португалецът все по-близо до това да се превърне в играча с най-много голове за родината си

Звездата на Португалия Кристиано Роналдо беше решаващата фигура за своя тим, който цяло първо полувреме не успя да разпечата вратата на аутсайдера Андора. Влизайки като резерва, Кристиано отбеляза първия гол за успеха с 2:0, който запази шансовете на европейския шампион за директно класиране на Мондиал 2018.

Роналдо вече има 79 попадения за страната си и излезе на трето място по този показател за всички времена. Лидер е иранската легенда Али Даеи със 109 гола, следван от унгареца Ференц Пушкаш с 84.

Роналдо вече дели третата позиция със замбиеца Гдфри Читалу. Четвърти е Хюсеин Саид от Ирак със 78 гола, а пети е Краля на футбола Пеле със своите 77 попадения за Бразилия.

Роналдо изравни Роберт Левандовски и двамата имат по 15 гола от началото на квалификациите. Това е рекордно постижение в историята.

Във вторник Португалия приема Швейцария в решителен мач за първото място в групата. До момента “кръстоносците” са с пълен актив от 27 точки, но по-добрата голова разлика на португалците ще ги класира за световните финали, ако спечелят в Лисабон.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА