Last news in Fakti

9 Октомври, 2017 11:28 635 9

Банско е фаворит за световно през 2021 година

  • банско-
  • ски-
  • курорт

Ски курорт №1 на България Банско е фаворит за домакин на световното за юноши по ски алпийски дисциплини през 2021-а година. Това стана ясно по време на есенната календарна конференция на ФИС в Цюрих.

Твърде възможно е Банско да приеме през 2021-а година първо домакинство за Световната купа при мъжете, а веднага след това да направи и юношеското световно. По този начин първо младите ни таланти ще се докоснат до нивото на световната купа, после да покажат най-доброто пред българска публика. Водещият ни ски курорт препотвърди и кандидатурата си за домакинство на световни финали през 2023 г.

В Цюрих ФИС избра Ленцерхайде за домакин на финалите за световната купа, като Банско също бе кандидат да ги организира. Веднага след гласуването от федерацията по ски на Германия предложиха ФИС още сега да гласува Ленцерхайде да приеме финалите през 2021, а Банско през 2023. Решението обаче бе отложено в последния момент поради възражение по процедурата от Американската ски асоциация.

Банско продължава и този сезон традицията да приема световни купи. От 26 до 28 януари в курорта ще се проведе за втора поредна година световна купа в сноуборда, като на Бъндеришка поляна ще дойдат над 200 от най-добрите състезатели в паралелните дисциплини и в сноуборд кроса, начело с Радо Янков и Сани Жекова.

Ски курорт №1 е организирал вече 5 пъти и стартове за световната купа в алпийските ски.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Божанка

    1 0 Отговор
    Имаме всичко нужно, за да посрещнем състезание от такъв ранг
  • 2 Крео

    0 0 Отговор
    Хайде дано! Супер ще е!
  • 3 ПИЧ

    1 0 Отговор
    2021 година! Ибанско.

    Я камилата, я камиларя!
  • 4 Боян

    0 0 Отговор
    Това ще е поредното престижно международна събитие проведено там!
  • 5 Данчо

    0 0 Отговор
    Банско е супер курорт и тия два големи старта ще са уникално изживяване.
  • 6 Рупчин

    1 0 Отговор
    Банско отдавна е стъпило здраво на световната карта за най-добри зимни ски курорти, но ако получи и домакинството на световните финали през 2023г. това вече ще бъде сбъдната мечта на всички фенове на ските.
  • 7 Силвестър

    0 0 Отговор
    Не се съмнявам, че ще успеем да се преборим за домакинството. Показахме добра организация на последното и мисля, че имаме всички основания.
  • 8 Силвестър

    0 0 Отговор
    Не се съмнявам, че ще успеем да се преборим за домакинството. Показахме добра организация на последното и мисля, че имаме всички основания.
  • 9 Мартин

    0 0 Отговор
    Още едно Световно по ски в България ще бъде страхотно! Дано се получи, защото Банско го заслужава.