11 Октомври, 2017 11:25 1 202 0

Драматичен успех за Григор Димитров в Шанхай

  • димитров-
  • шанхай-
  • харисън-
  • мачбол-
  • тенис-
  • драма

Българинът спаси три мачбола, за да достигне до победата

Григор Димитров за втора поредна седмица стартира трудно в Китай. След като преди няколко дни записа трисетова победа на старта в Пекин, днес хасковлията изживя драматична победа над 46-ия в света Райън Харисън (САЩ) с 3:6, 6:3, 7:6 (6).

Срещата премина през обрати, драматично развитие и невероятен тайбрек, в който Григор спаси три мачбола.

В третия кръг Димитров ще се изправи срещу друг американец. Той ще бъде излъчен в мача между Сам Куери и Франсис Тиафоу.

Първи сет
Срещата започна с бърза размяна на геймове, но още в четвъртия Харисън успя да пробие сервиса на Григор Димитров. След това той успя да затвърди брейка и поведе с 4:1. Двамата тенисисти продължиха да печелят своите подавания до края на мача, като изключително драматичен беше деветият гейм. Димитров първо спаси сетбол, а след това пропусна да се възползва от свой брейкпоинт. Димитров отрази още три възможности на Райън Харисън да спечели първия сет, но при петия сетбол на американеца не намери верния отговор.

Втори сет
И в тази част двамата започнаха с печелене на своите подавания. Димитров беше близо до пробив в четвъртия гейм, когато получи три брейкбола, но не успя да се възползва от тях. Той обаче не сбърка при четвъртата си възможност за пробив. Тя дойде в осмия гейм, когато българският тенисист осъществи брейк в подаването на Харисън и поведе с 5:3. След това при свой сервис гейм хасковлията стигна до спечелване на сета и изравняване на резултата при първия си сетбол.

Трети сет
Димитров започна решителната част с пробив, който беше затвърден при собствен сервис. След това обаче Харисън успя не само да изравни резултата, но благодарение на два побива поведе с 4:2. Веднага след това Григор върна единия брейк и след това направи 4:4. След това двамата печелеха своите подавания и при 6:6 се стигна тайбрек. Решителната част на мача започна лошо за Григор Димитров и Харисън поведе с 6:3 и получи три мачбола. Българският тенисист обаче не се отказа, успя да изравни, а след това и да спечели мача при първата открила му се възможност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА