Last news in Fakti

12 Октомври, 2017 05:13 718 0

Робен се отказа от националния на Холандия

  • робен-
  • холандия-
  • национален отбор-
  • отказ-
  • швеция

"Сега е времето да спра", призна крилото

Ариен Робен се отказа от националния отбор на Холандия, след като вкара два гола при 2:0 над Швеция, но това не бе достатъчно и Лалетата ще пропуснат втори пореден голям форум.

Голямото предимство на скандинавците при головата разлика им помогна да запазят втората позиция за сметка на Оранжевите и стигнаха до баражите. Робен бе силно емоционален след сблъсъка и потвърди, че няма повече да носи екипа на отбора.

„Това е добър момент да предам щафетата на следващото поколение. Искам да се фокусирам върху клуба си“ коментира един от най-големите футболисти в историята на Холандия.

Дебютирал за тима още на 19 през 2003-а, той записва участия на 3 световни и 3 европейски финали, като винаги ще бъде помнен с пропуска си сам срещу Икер Касияс на финала на Мондиал 2010 в Южна Африка, когато отборът отново се размина с титлата.

Все пак през 2014-а отборът стигна до третото място в Бразилия, като Робен ще приключи кариерата си с 96 мача, в които реализира 37 гола и направи 29 асистенции.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА