16 Октомври, 2017 16:58 1 086 1

Спас Русев: Левски не е на загуба за първи път от 10 години

  • русев-
  • левски-
  • загуба-
  • президент-
  • бфс

"Ще подкрепим левскар за президент на БФС", заяви още собственикът на "сините"

Собственикът на Левски Спас Русев обясни, че гледа на клуба като на бизнес и заради това вярва, че ще има успехи. Той нарече придобиването на футболния клуб като възможност покрай сделката за Виваком.

"В България повечето собственици гледат върху футболните клубове като трофеи или като задоволяване на собственото си его. Аз го гледам като чист бизнес, всяко действие, ако няма икономическа смисъл и обосновка, не го правя", каза Русев в предаването "Код Спорт".

"Винаги съм бил привърженик на Левски, но никога не съм се виждал в ролята на собственик. Покрай сделката с Виваком се създаде икономическа предпоставка – парите, които Виваком дава на Левски, да бъдат използвани по най-ефективния начин."

Русев определи оставката си, която подаде по-рано през годината, не като бягство, а като сигнал, че нещата не са вървели добре. Той отново изрази готовност да напусне, ако някой разбира по-добре от него. В края на февруари Русев обясни, че Левски е във фактически фалит, и затова обяви, че напуска клуба. Осем месеца по-късно собственикът на "сините" каза, че за първи път дружеството няма да е на загуба.

"Тогава сигурно е било, след като сме го написали. Левски се финансира основно от няколко спонсорски договора, които са общоизвестни, от приходи от телевизионни права и всички останали елементи, които всеки един клуб получава. Също така и от умелото управляване на ресурса, с който разполагаш. Мога да кажа, че тази година за първи път от десет години Левски може би ще завърши на печалба. Да не казваме "печалба", да не звучи гръмко, но за първи път от десет години няма да е на загуба. Балансът ще е положителен", каза Русев.

Той коментира и предстоящата битка на конгреса на БФС. Русев не се ангажира, че Левски има кандидат за президентския пост.

"От изказването на Сираков разбирам, че той няма такива намерения. Така че опцията и алтернативата за нас е ясна. Ние във всички случаи ще бъдем зад футболистите, които са произлезли от Левски. Освен това Боби Михайлов категорично доказа неговите мениджърски качества като президент", добави собственикът на Левски.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 CSKA

    1 0 Отговор
    И вас ще окраде, както окраде всичко ценно с български корен.