19 Октомври, 2017 09:25 2 597 2

Има ли психика Григор Димитров?

  • димитров-
  • психика-
  • класация-
  • надал-
  • брейкбол

Отговор дава любопитна класация

Най-добрият български тенисист Григор Димитров често е критикуван, че няма спортна психика и в много случаи се пречупва, когато изостава в мачовете си. Григор не спира да повтаря, че работи върху тази своя слабост, а прогресът му в това отношение личи от изключително любопитна класация за 2017 година сред играчите от Топ 100.

Изследването проучва представянето на тенисистите при собствен сервис гейм и изоставане с 15:40, когато съперникът има два брейкбола.

Рафаел Надал е номер едно в класацията. Испанецът е показал най-здрава психика и е успявал да спечели своите подавания в такъв тежък момент в 50,7% от възможностите. Той е правил това в 37 от общо 73 случая.

Втори е Григор Димитров, който е постигал обрат при 47,9 от случаите, спасявайки се в 35 от 73 възможности да бъде пробит при 15:40.

В класацията следват тенисисти, които притежават изключително силен и труден за отразяване сервис – Ива Карлович, Джон Иснър и Кевин Андерсън, както и Доминик Тийм и Стан Вавринка.

Както е известно, днес след 19:30 часа Григор Димитров стартира участието си на турнира в Стокхолм. Неговият първи съперник е полският тенисист Йежи Янович.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    26 1 Отговор
    Хора, това момче е номер 8 в световната класасия по тенис, индивидуален спорт. Явно има само 7 човека преди него, които са по-добри и в интерес на истината той е побеждавал всеки един от тях поне веднъж. Тази година добре се представя и има шанс за напредване до топ 5. Само хвала за него и успехите му.
  • 2 Боби

    2 0 Отговор
    Не е побеждавал Федерер. Но и това може да се случи тази година, знае ли човек?