23 Октомври, 2017 13:59 1 229 4

Фетел: Mercedes са много пред Ferrari

  • фетел-
  • хамилтън-
  • ferrari-
  • mercedes-
  • титла-
  • формула 1

"Това няма да ни накара да се предадем", отсече германецът

Пилотът на Ferrari Себастиан Фетел не успя да пребори колегата си от Mercedes Люис Хамилтън в Гран при на САЩ и британецът почти сигурно ще стане световен шампион. Германецът призна след надпреварата превъзходството на конкурентите.

"В началото на състезанието стартирах много силно и успях да изпреваря Люис. Бях си го поставил за цел още след вчерашната квалификация и съм доволен, че днес го направих. След първата серия обиколки обаче осъзнах, че не можем да държим повече Mercedes зад нас и трябваше да предпочета да запазя гумите, ако исках да имам шанс по-късно да обърна стратегията", коментира представянето си Фетел.

"Успях да го направя, върнах си загубените позиции от допълнителното влизане в бокса, но в оставащите десетина обиколки до финала нямаше как да настигна Хамилтън. Днес просто Mercedes бяха по-бързи от нас. Честитя победата на Люис, беше заслужена. Както казах и преди състезанието няма да се предам до края и ще дам всичко от себе си в борбата за титлата", завърши германецът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гамена

    4 5 Отговор
    А ми пак Мерцедес и останалите.
  • 2 бърз и яростен

    7 5 Отговор
    Проблема за Фетел и Ферари бяха последните 3 състезания преди това в САЩ. Поради лош късмет, кофти организация и левашката постъпка на Верстапен на първия завой в Сингапур Фетел загуби много важни победи и точки и на практика подариха титлата на Хамилтън. Иначе щеше да е оспорвано до края и шанса на Фетел да стане шампион беше доста голям. Не харесвам Люис, той може да е шампион само при определено превъзходство на неговата кола пред останалите, при сравнително равни условия не става, освен това е арогантен, нагъл, тъп и психически нестабилен. Изобщо не заслужава да бъде 4 кратен СШ с толкова много победи.

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Васил Кунчев

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "бърз и яростен":

    Мда, поне си го каза, че си тъп ферарист и затова мразиш Хамилтън. Арогантен- донякъде си прав. Тъп- как го разбра? Психически нестабилен- тотално се осра тук. Това е пилота, който никога не прави грешки, когато някой му е на гърба и го натиска. Достатъчно състезания беше в тази позиция от Розберг, дори този сезон от Фетел и Верстапен. Нагъл- обясни, че не се сещам с какво е нагъл. Сингапур си беше чиста вина на Фетел, само болните мозъци обвиниха Верстапен. Дори се заговори за наказание на Фетел, но заради борбата за титлата не се стигна до такова. Коя победа му е дадена даром, както победите на Шумахер във Ферари и тези на Фетел в Ред Бул? Нито Алонсо му е пускал, нито Бътън, да не говорим за Розберг. Тая година ако Ботас му беше направил подаръци, вече щеше да е спечелил титлата. Миналата година от 6 болида с двигател на Мерц, този на Хамилтън беше единствения с дефекти. Убеден съм, че след години някой ще напише книга и ще издаде публичната тайна, че 2016-та Розберг беше направен шампион от тимът. Фетел беше тотално надкаран в единствения сезон, при който имаше конкурентен съотборник. Става дума за 2014-та и Рикардо. С огромно очакване съм, Фетел и Хамилтън да седнат в един болид някой ден. Единствено Верстапен може да се мери като скорост с Хамилтън, а Рикардо е другият завършен пилот с минимални грешки.
  • 4 Било

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "бърз и яростен":

    То пък Фетел стана шампион 4 защтото нямаше кола превъзхождашта другите.Сега трябваше да докаже дали става без явно редимство