Last news in Fakti

24 Октомври, 2017 11:04 1 142 2

Роналдо отново e най-добрият в света

  • роналдо-
  • футболист на годината-
  • фифа-
  • реал мадрид-
  • меси-
  • награда

Португалецът спечели наградата на ФИФА в конкуренцията на Меси и Неймар

Звездата на Реал (Мадрид) Кристиано Роналдо спечели за втори пореден път наградата за Футболист на годината в анкетата на ФИФА. Португалският национал получи приза си от бразилското величие Роналдо и аржентинската легенда Диего Марадона на официална церемония в английската столица Лондон. Другите двама финалисти в анкетата бяха голмайсторът на Барселона Лионел Меси и бившият му бразилски съотборник Неймар, който през лятото премина в ПСЖ за рекордните в историята на футбола 222 милиона евро.

„Първо ще говоря на португалски, а след това на английския. На първо място искам да благодаря на моите съотборници и Реал (Мадрид). Човек трябва да има талант, но трябва да работи много, да е много отдаден и да се цели в най-големите трофеи. Искам да посветя този трофей на моето семейство, моя син, на моя брат и на другите двама сина, които са вкъщи. Нямам търпение да ги видя. Много съм щастлив за цялата си кариера“, сподели Роналдо на родния си език.

„Сега и малко на английски. Благодаря на всички, които гласуваха за мен. Трябва да отдадем заслуженото на Лео Меси и Неймар, които са тук. На феновете на Реал (Мадрид), които имат специално място. Отново съм в Англия, печеля втора поредна награда. Това е един страхотен момент. ФИФА дава възможности на феновете да дадат своя глас. Знам, че имам фенове по цял свят. Оценявам това. Страхотно е да бъда тук до тези легенди на футболната игра. Изключително много съм щастлив и ви пожелавам приятна вечер“, благодари португалецът и на английски.

При жените за най-добра бе избрана холандката Лиека Мартенс.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалата

    1 1 Отговор
    Мнооооо ясно! Мачкай, баче Кико!
  • 2 И таз добра

    0 0 Отговор
    Аля Мадрид