Last news in Fakti

30 Октомври, 2017 11:13 970 1

Хамилтън е новият шампион във Формула 1

  • хамилтън-
  • формула 1-
  • титла-
  • фетел-
  • верстапен-
  • mercedes-
  • ferrari

Това е четвърта титла за британеца

Люис Хамилтън вече е четирикратен световен шампион на Формула 1! Британският пилот на Mercedes завърши едва 9-и в Гран При на Мексико, но се възползва от лошото представяне на основния си конкурент Себастиан Фетел и грабна световната титла. Това се случва два кръга преди края на шампионата.

Иначе на пистата в Мексико пръв завърши Макс Верстапен от Red Bull, който спечели третото си състезание във Ф1. Втори остана съотборникът на Хамилтън - Валтери Ботас, а на стълбичката се качи и Кими Райконен от Ferrari. Фетел направи геройство, като в началото на състезанието се озова последен, но до края изпревари много болиди и завърши четвърти. Това обаче не му достигна, за да спре летящия Хамилтън.

Себастиан тръгна първи на стартовата решетка, но още на първия завой бе изпреварен от Верстапен. Макс затвори по перфектен начин болида на Ferrari, който влезе в контакт с Mercedes-a на Хамилтън. Люис спука гума, а Фетел повреди предно крило и се наложи двамата да минат през бокса моментално, което ги остави последни. Условието пилотът на Ferrari да запази шансове за титлата бе да спечели в Мексико, а 32-годишният му конкурент да остане извън топ 5. Това обаче не се случи, а Хамилтън караше спокойно и влезе в зоната на точките, завършвайки на 9-а позиция. Британецът е с 333 точки, а Фетел има 277.

Така той добави нова титла към тези от 2008, 2014 и 2015 и се превърна в най-успешния британски състезател във Формула 1. Люис изпревари сър Джеки Стюарт, който има 3 титли. Хамилтън изравни Себастиан Фетел, който от 2010 до 2013 спечели 4 поредни титли, както и френската легенда Ален Прост. В бокса на Mercedes бе и футболната звезда Неймар, който веднага след състезанието се включи по радиото и поздрави своя добър приятел за невероятния успех.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 BRABUS

    3 0 Отговор
    N 1