Last news in Fakti

1 Ноември, 2017 10:24 914 0

Рома се изгаври с Челси

  • рома-
  • ел шаарави-
  • челси-
  • пероти-
  • шампионска лига

Римските "вълци" тотално надиграха съперника си

Рома тотално надигра у дома Челси и го разби с 3:0 в среща от четвъртия кръг на група "C" в Шампионската лига, за да задмине английския първенец и да поведе във временното класиране. Това бе първи мач за Антонио Конте със „сините” в родната му Италия и среща №100 за Сес Фабрегас в Шампионската лига.

Още в първата минута Стефан Ел Шаарави даде преднина на домакините с мощен удар от движение от дъгата пред наказателното поле. Три минути по-късно Еден Азар пропусна да изравни от изгодна позиция сам срещу вратаря Алисон, който спаси удара на белгиеца. Постепенно гостите взеха инициативата и създадоха няколко сериозни положения, пропилени от Азар и Мората. В 35-ата минута Куртоа спаси удар на Ел Шаарави, който обаче минута по-късно се възползва от подаване на Найнголан и се разписа за 2:0. Малко преди края на първата част стражът на домакините Алисон спаси шут на Маркос Алонсо.

След почивката смените на Конте не дадоха резултат, а в 63-ата минута Диего Пероти направи преднината на „вълците” класическа. Малко след това същият този Пероти имаше шанс за нов гол, но от изгодна позиция не успя да уцели вратата и шутира над нея. След успеха си Рома излезе начело в групата с 8 точки и една повече от Челси, който вече е втори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА