2 Ноември, 2017 09:58 1 246 0

Тотнъм срази категорично Реал Мадрид

  • тотнъм-
  • реал мадрид-
  • осминафинали-
  • али-
  • роналдо-
  • ериксен-
  • шампионска лига

След 3:1 у дома, "шпорите" се класираха за осминафиналите

Тотнъм срази европейския клубен шампион Реал (Мадрид) с 3:1 на "Уембли" в среща от четвъртия кръг на група "H" и си осигури място на осминафиналите в Шампионската лига. „Кралският” клуб имаше инициативата и владееше повече топката, но се представи кошмарно в защита и почти всяка атака на „шпорите” вещаеше голова опасност.

В 11-ата минута вратарят Кико Касия хвана топката след прехвърлящ удар на Хари Кейн. „Шпорите” поведоха с гол на Деле Али (27), който засече топката след центриране на Киърън Трипиър. Повтореният засилиха съмненията, че Трипиър е в засада, но така или иначе голът не бе отменен. Две минути след това Юго Лорис спаси след удар на Каземиро и предотврати изравняването. Последваха пропуски на Кристиано Роналдо, Карим Бензема и Серхио Рамос, който в края на първата част се намеси решително, блокирайки удар на Хари Кейн.

След почивката Деле Али (56) удвои аванса на домакините, след като проби отдясно, шутира от средна дистанция, а топката рикошира в крака на Рамос и заблуди Касия, за да влети във вратата. Шест минути след това при меле пред вратата на Тотнъм защитник успя да изчисти топката от голлинията, а Серхио Рамос се опита да направи добавка, но нацели с кълбото свой съотборник. При нова контраатака Кристиан Ериксен (65) не сбърка сам срещу вратаря и направи резултата класически.

В 78-ата Деле Али можеше да оформи хеттрик, но пропусна от изгодна позиция. Малко след това Кристиано Роналдо (80) вкара с помощта на рикошет и оформи крайния резултат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА