3 Ноември, 2017 17:29 1 135 0

Левски търси купувач за Мапуку

  • левски-
  • мапуку-
  • трансфер-
  • роси-
  • боримиров

"Сините" се разделят с нападателя, който тотално разочарова

Жуниор Мапуку е един от футболистите, които няма да изкарат целия сезон в Левски. Това е категоричното желание на спортно-техническия щаб на Левски и с него са запознати, както спортният директор Даниел Боримиров, така и хората, които плащат заплатите и осигуряват цялостното финансиране на клуба. Те ще трябва да търсят нов отбор на Мапуку, пише „Тема Спорт“.

Нападателят не може да намери общ език с треньорите и, меко казано, не тренира с настроение, а това се отнася и за мачовете и особено в моментите, в които разбира, че или трябва да излезе от терена, ако е бил титуляр, или ако бъде пуснат като резерва твърде късно. Напоследък Черната сила дори не намира сили да се закани на останалия футболен свят посредством социалните мрежи.

Делио Роси има изисквания, които той едва смогва да изпълнява и на тренировки, и на мачове. Италианският треньор претендира за по-сериозно отношение на Мапуку и в двете фази на играта. А освен това голям проблем е и кондицията на привлечения от Берое нападател. Той трудно може да издържи на високо темпо и след няколко минути на препускане се изключва от игра за дълъг период от време.

След това идва и проблема с възстановяването на играча, който трудно връща показателите си в нормални граници. Вече е решено категорично, че Сержиу Буш е предпочитаният от Делио Роси централен нападател, въпреки че и към него има забележки. Румънецът обаче е далеч по-грамотен тактически, по-изпълнителен е и е по-спокоен като характер. Постът централен нападател е един от задължителните, на които Роси иска ново класно попълнение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА