Last news in Fakti

11 Ноември, 2017 20:02 3 448 4

Оперираха по спешност Наим Сюлейманоглу

  • наим сюлейманоглу-
  • операция-
  • кръвоизлив-
  • мозък-
  • болница-
  • шампион-
  • турция

Сюлейманоглу е получил кръвоизлив в мозъка

Трикратният олимпийски шампион Наим Сюлейманоглу е претърпял спешна операция заради кръвоизлив в мозъка, съобщи турското издание „Хюриет“.

Сюлейманоглу е бил преместен по спешност в интензивното отделение. Операцията, продължила около час и половина, е била извършена от неврохирурга Гьокхан Акдемир.

Сюлейманоглу печели три олимпийски титли, става седем пъти световен шампион и подобрява 46 пъти световни рекорди във вдигането на тежести.

Наим Сюлейманов е роден на 23 януари 1967 година в семейство на български турци в село Птичар, Момчилградско. Започва да тренира вдигане на тежести от ранна възраст, като през 1983 година за пръв път подобрява световен рекорд.

Сюлейманоглу печели златни медали на Олимпийските игри през 1988, 1992 и 1996 година. На Олимпиадата в Сидни през 2000 година прави три неуспешни опита да подобри олимпийския рекорд, след което прекратява състезателната си кариера. Също така е два пъти световен и три пъти европейски шампион за България.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    20 4 Отговор
    Правят го единствено за пиар нямаше да е нищо ако не беше България най много овчар ,Българомохамедани не си мислете че ако сте в турско ще сте по добре ,камъкът си тежи на мястото си

    Коментиран от #2

  • 2 Расулюлах

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Ако беше сега болен в бълхария със сигурност щеше да умре знаете в какво дередже е здравната система тук.....като гледам в Турция се грижат подобаващо за него

    Коментиран от #4

  • 3 незнайко

    2 0 Отговор
    А сега на 50 години е пълна развалина . Какъв е смисъла на постиженията ? Може ли да им се радва ? НЕ, НЕ И ПАК НЕ !!! Има спортове които не се "отплащат"!!!
  • 4 един

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Расулюлах":

    то голямата работа да ти удължат мъките с още някоя година НЕ ЖИВОТ, А МИЗЕРСТВАНЕ ПО БОЛНИЦИ мерси за такива грижи. Истината е, че той е жертва на българската и турската спортни олигархии, които не се поколебаха да го експлоатират жестоко в алчните си химически програми само в името на рекорда и печалбата. Това не е спорт, това е надиграване между химически фармацефтични гиганти.