14 Ноември, 2017 11:28 7 187 0

Топ 50: Бисерите на Венци Стефанов

  • стефанов-
  • бисери-
  • славия

Който ви го е казал това, разбира от футбол, колкото магаре от военна музика

В първенство ни има един куп колоритни личности. Президентът на Славия и член на Изпълкома - Венци Стефанов винаги има интересно и различно мнение за нещата. Той никога не крие какво мисли за даден проблем и интерпретациите му често будят вълнение. Предлагаме ви някои от най-култовите му изказвания, събрани от "Топспорт":

1. "Ще си умра дебел и гладен!", отговаря Стефанов на въпрос дали е спазвал някога диета.

2. "Нямам нищо против компютрите, но не може почти всяко 6-годишно дете вече да е с очила", възмущава се силният човек в Славия.

3. "Петев бил доволен! От какво? Майко мила, майко мила. Все съм виждал нахалство, но като това няма. Нали знаете къде се намира Баховица? Може би не разбирам от футбол, сигурно съм много дебел или нахален, но аз се срамувам. Отсреща един 16-годишен ни направи на щайга. Развинти ни кофите", коментира Венци измъчена победа на националите ни.

4. "Петев ще има картбланш от БФС, ако има дупе", гласи друго негово изказване.

5. "Нищо чудно да ни бият насред София и да станем за т*шак на врабчетата", разкрива прогнозите си за мач на националния отбор срещу Грузия.

6. След нулево равенство между Славия и Локомотив (София): "По-добри сте вие, ама на кегелбан. Нямате победа тук от сто години".

7. "Имам чувството, че ме е ударил токов удар", коментира Стефанов злощастно загубен мач в "Овча купел" от Калиакра (Каварна).

8. "Защо Цонко не си пи с мен ракията и не яде миди с мен, а с Гонзо?", казва в типичния си стил Венци по повод бойкот на Калиакра срещу Левски.

9. "Кой е този човек? Един магазинер ни обсъжда. Не искам да коментирам хора, които са под 10 дихона тъпота. Аз от Литекс знам само Гриша Ганчев и мога да говоря само с него. Няма да говоря с Пурко, Мурко и други комедианти", отговаря Стефанов на изпълнителния директор на Литекс Величко Дихонов.

10. Към Димитър Пенев след жребий за 1/4-финал за Купата на България: "Бате Митко, вечният късметлия си бе, да му е*а майката".

11. "Помагаме на Червения кръст и затова не бихме с повече Монтана", смее се босът след победа с 3:2. След това добавя: "Монтанци в предишните мачове вадеха зъби на другите отбори, но срещу Литекс излязоха само по чорапи".

12. "Вчера гледах едно порно, но не по XXL. Литекс добре са си организирали нещата за титлата. Кой им ги организира? Пенчо Славейков и Добри Чинтулов", коментира Стефанов победа на ловчанлии над Монтана.

13. "Жалко, че един съдия, Дюран Дюран (б.р. Ахмед Ахмед) опропасти труда на момчетата", казва той след загуба от Локомотив (София) с 3:4.

14. "Бой и е*ане не се връщат... Не искам изобщо да ме вкарват в някакви криминални романи ала Агата Кристи", отсича Стефанов по повод желанието на Черноморец да преиграе загубен мач от Славия.

15. "Да не би да е по-добре и ние, както правят някои други, да водим в страната пигмеи от Конго и да им раздаваме безплатни български паспорти?", гневи се Венци Стефанов по повод политиката на водещите отбори у нас да натурализират чужденци.

16. "Да ви кажа, аз за прогнозьор не ставам. Хич ме няма в тотото. Никакъв тотаджия не съм. По-добре да не казвам нищо повече по този въпрос, да не урочасам нещата", отговаря на въпрос, свързан с прогноза за крайното класиране на Славия.

17. "Извънземните ми се обаждат, за да ме информират кой се заиграва с черното тото", шегува се друг път босът на Славия.

18. "Левски може да е най-старият отбор, ама не в София, а в Персийския залив! По тяхната логика утре от ЦСКА могат да кажат, че са създадени от опълченците на Шипка. Истината е, че Левски е създаден, за да има Славия с кой да играе", отговаря босът на претенциите на Тодор Батков, че "сините" са основани през 1911-а.

19. "Вие ми е*ахте майката! Ти си единственият човек в Литекс с под две висши образования. БАН трябва да се измести в академията в Микре", казва Стефанов на Жоро Пенчев (представител на Литекс на жребий за Купата). "Ако си мълчиш, по-добре да се облечеш в женски дрехи като ей тези момиченца. Аз все още нося панталон и смятам още да го нося. Ама много се навеждат някои. А пък като те наведат в поза партер, както обичат в Литекс - там има доста борчета, майката си трака", продължава силният човек в Славия.

20. "Което куче ме е залаяло, все е побесняло. Лесно е да биеш у нас, но после, като отидеш в Европа, те хващат някакви, където за пръв път виждат топка, и те разбиват", пореден "куршум" към Литекс.

21. "Поне да бяхме отпаднали в мач с греди, положения, на базата на малшанс, а то ние едва ли не се разхождахме по терена. Когато влязох в съблекалнята ме гледаха като по*рано дете майка си", гневи се Стефанов след отпадането от Чавдар (Етрополе) за Купата през пролетта на 2010-а.

22. "Който ви го е казал това, разбира от футбол, колкото магаре от военна музика", заявява босът в типичния си стил, шегувайки се с Кирил Домусчиев.

23. "Мачът с Лудогорец ще е на три кила кръв и метър кожа, от сега ви казвам. Дупе да им е яко! Ще хвърчат бутонки, маратонки и всичко останало. Момчетата от Делиормана да се готвят здраво. Домусчиев да свири, брат му да сложат за страничен", кани се чичо Венци преди мач срещу разградчани.

24. "Аз с г-н Домусчиев не съм разговарял от доста дълго време и не съм го виждал. Нямам честта. Последният път не го видях на Изпълкома. Трудно се говори с Краля Слънце, трябва да имаш потенциал, а аз явно го нямам", казва Стефанов.

25. "Ако го няма благодетелят на клуба им, на този стадион ще пасат овце и ще се провеждат мазните борби", част от друга словесна престрелка по оста Славия - Лудогорец.

26. "Да изберем българското, както се казва. Хем, че то българското в Разград... Имаха двама българи в 18-те за групата на мача в сряда. Там българчетата не са много. Някои (б.р. от чужденците) са започнали да се държат като разглезени примадони...".

27. За глобите в Славия: "100 камшика на голо. Нали ги глобих след Спартак (Вн). Гол с камшик, нали ви казвам".

28. "Винаги можем да стигнем до Европа, ако решим. Като преспя, ще ви кажа дали съм решил, но по принцип България си е в Европа", бъзика се Стефанов.

29. "Трябва да се изкорени корупционното съдийство. Нов бардак със стари служителки не се прави", коментира бизнесменът.

30. "Трамвай номер 5 прави по-малък завой от Антон Генов. Като видя положението, и зави в обратна посока. Ограби труда на момчетата. Директно поръчков съдия. Съмнявам се, че този съдия е мъж. Нямам думи!", заявява емоционално Венци Стефанов.

31. "Оттук нататък Генов ще се съсредоточи в едно - ще бърка в г*за на кравите. Нали е ветеринар. Това му е работата", гласи друг негов коментар по адрес на рефера.

32. Друг съдия - Ангел Ангелов, също е удостоен с внимание: "Съдията е несретник! Най-лошото нещо е да си слуга, когато си слуга и несретник е още по-лошо. Този няма таш*ци! На кого да подаваме жалба, на арменския поп ли?!".

33. В други случаи реферите нямат вина: "Съдията не повлия на резултата по никакъв начин. Бихме ги с камшици (б.а. футболистите) и заради това почнаха да играят".

34. Оставаме на темата: "Съдията Господ ще го накаже. Те ти правят ритуално заколение и не виждам какво трябва да отговарям на такива гьотферени. На другия мач на Славия да свири духовия оркестър. Който и да свири - все тая. Може онзи с кларинета - Ибряма, поне ще има шоу на стадиона...".

35. "Вече сме по-фотогенични. С привличането на Фози и Бебето (б.р. Здравко Здравков и Асен Николов) имаме цвят - бели, черни, въобще - разнообразие!", майтапи се Стефанов.

36. "ЦСКА рано или късно го чака предизвестена смърт. Аз не виждам как дори магьосник като Александър Томов може да ги спаси, само Дейвид Копърфийлд може да ги спаси от фалит", по повод кризата при "армейците" и отнемането на лиценза.

37. "Защо баба Пена от Чукурово да плаща борчовете на ЦСКА?", пита Стефанов, а в друго негово изказване името на бабата е сменено - "Баба Гица ли да плаща дълговете на ЦСКА?".

38. "ЦСКА е загробил държавата, държавата не е виновна за нещо. Това ми прилича все едно Цветан Василев да поздрави по радиото всички пострадали от КТБ с песента "Сиромах съм, сиромах съм", продължава по темата Венци Стефанов.

39. "На неженените момчета им взехме по две гаджета, а на тези, които са женени - специални подаръци за вкъщи - сервиз и най-различни домашни потреби, да не ги бият жените им", споделя друг път бизнесменът, този път за премиите след победа над "червените".

40. "Левски приема победите като даденост, а като загуби, плачат като... Да не казвам като какво, че ще стана като един друг президент. Но се чух с брата на Боян Радев и той ми вика: "Абе, Нане, тия левскарите реват повече от хората при земетресението в Катманду".

41. "Гледайте мача Хасково - Славия. Ако след това сложим двата мача Левски - Хасково и Хасково - Славия, и видите някаква прилика, аз ще се прекръстя на Илия Салиев Салиев. Срещу нас ще се хвърлят на живот и смърт, а срещу онези 0:8, това си е чики-рики", казва Стефанов.

42. "Не е само дузпата, голът от засада. Не ме карайте да коментирам много, защото ще кажа лоши неща. Заболяха ме очите, вече 25 години. Разстроен съм. Когато ти обърнат мача, ако играеш срещу Чепръчане е едно, а когато излизаш срещу Левски на "Герена", е съвсем друго", коментира силният човек в Славия след загубата с 0:4 от "сините" този сезон.

43. За Борислав Михайлов: "Известния му танц не искам да коментирам, защото нямам неговата пластичност. Не му завиждам за прическата, защото и аз не мога да се похваля с буйна коса".

44. "Няма как да натискам Боби, мога да натискам жена си или някое хубаво момиче", заявява друг път Стефанов.

45. "Ти го плюеш, той си мисли, че дъжд вали", коментар за Станимир Стоилов.

46. "За всяка свиня идва Коледата", друга реплика от тази есен.

47. "Дали следя съперниците ни? В Левски следят Гара Дембеле да не се напие! Ние такива проблеми нямаме! Къде е Лом, къде е Лондон", коментира силният човек в Славия.

48. "И аз искам Лео Меси в Славия, но няма как да стане. Левски по-лесно ще вземе извънземно, отколкото Чавдар Янков", култов е отново Венци Стефанов.

49. "Нашите футболисти са на тяхно разположение. Ще се съгласим не само на допинг проби. Ако искат, и проби за паразити да ни вземат. Нека поискат и секрети. И това ще им дадем", коментар за искани допинг проби.

50. "Аз лягам само с жена си. Ако искаш да покажа на някои от твоите приятелки как лягам?", отговор на нападка за симулативна игра на Славия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА