15 Ноември, 2017 09:57 1 022 0

Дания размаза Ейре и е на Мондиал 2018

  • дания-
  • ирландия-
  • мондиал 2018-
  • бараж-
  • ериксен

Ерикесен заби три попадения за "червения динамит"

Дания взе последната европейска квота за световното първенство в Русия догодина. „Червеният динамит” избухна пет пъти за категоричната си победа с 5:1 при визитата на Ейре в Дъблин на реванша от баража помежду им. Първата среща в Копенхаген бе завършила без голове в двете врати.

Ирландците първи се зарадваха на своя „Авива Стейдиъм” след гол с глава на Шейн Дъфи (6), но това бе единственият им реализиран шанс в двубоя.

„Червения динамит” избухна на два пъти в рамките на по-малко от три минути за пълния обрат. В 29-ата минута се стигна до автогол на Сайръс Кристи при удар на Андреас Кристенсен, след който топката се отби в гредата. Малко след това Кристиан Ериксен (32) се разписа, възползвайки се от асистенция на Николай Йоргенсен.

След почивката Ериксен (63, 73) реализира нови два гола и оформи хеттрика си, като за първия от тях получи подаване от Пионе Систо. В последната минута пък Никлас Бенднер (90-дузпа) бе съборен от Маклейн в наказателното поле на домакините и сам реализира от бялата точка, за да оформи крайния резултат.

Така Дания се класира за Мондиал 2018, а Ейре ще наблюдава срещите от Русия следващото лято по телевизията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА