Last news in Fakti

15 Ноември, 2017 14:33 1 822 0

Рос Браун: Формула 1 се нуждае от нови двигатели

  • ferrari-
  • промяна-
  • браун-
  • формула 1-
  • двигатели

Спортният директор шокиран от негативната реакция след предложението

Спортният директор на Формула 1 Рос Браун е категоричен, че плановете за въвеждането на нови мотори от 2021-а година са напълно оправдани и логични, за да се гарантира бъдещето на спорта.

Много от отборите не харесаха първоначалните условия за изграждането на задвижващите системи и от Ferrari дори заплашиха да напуснат, но за Браун няма съмнение, че това е правилния ход.

„Настоящите двигатели са невероятно инжeнерно произведение, но те не са добри състезателни мотори. Те са скъпи, не са шумни и имат много елементи, чийто повреди често водят до наказания, а и в крайна сметка разликите в представянето на пилотите са много големи“ заяви Браун.

Той е готов да обсъди с производителите направените първоначални предложения, но счита, че настоящите двигатели трябва да бъдат променени.

„Честно казано останах шокиран от реакцията, която получихме, защото производителите бяха замесени в серия срещи, които доведоха до предложението. Може би презентацията ни не бе правилна, но все пак най-важна остава целта, която искаме да постигнем“ добави той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА