15 Ноември, 2017 21:09 1 493 0

След резила: Италия уволни Вентура

  • джампиеро вентура-
  • вентура-
  • треньор-
  • италия-
  • уволнен-
  • швеция-
  • резил

Италия не успя да се класира за Световното първенство в Русия

След резила: Италия уволни Вентура - 1
Снимка: БТА/ AP

Италианската футболна федерация официално уволни 69-годишния треньор на националния отбор Джампиеро Вентура, съобщиха италианските медии.

Под ръководството на наставника „Скуадра Адзура” претърпя изключителен крах, след като не успя да се класира за Световното първенство – за първи път от близо шест десетилетия.

Италия игра бараж с Швеция, но не успя да елиминира скандинавците. Освен това „адзурите” не успяха да вкарат и един гол в двата мача и заслужено ще гледат Мондиала по телевизията.

Вентура беше разкритикуван за състава и формацията, с които игра срещу шведите. На Апенините вече спекулират кой може да е неговият заместник. Тиражират се имената на Карло Анчелоти, Роберто Манчини и Клаудио Раниери.

Самият Вентура отказа сам да подаде оставка след резила. Според италианските медии футболната федерация на страната ще трябва да му плати неустойка, която е в размер на €866 000.

След резила: Италия уволни Вентура
Снимка: БТА/ AP


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА