Last news in Fakti

19 Ноември, 2017 15:57 1 569 1

Колко струва на Италия отпадането от Мондиал 2018?

  • италия-
  • отпадане-
  • загуби-
  • икономика-
  • мондиал 2018

Икономиката на страната също ще претърпи сериозни загуби

Италия ще понесе колосални финансови загуби заради отпадането от Швеция на баражите за класиране на световното първенство догодина.

"Според бившия президент на местната футболна федерация Франко Караро загубите ще са от порядъка на 1 милиард евро. Италия ще пропусне ползи не само от реклами, телевизионни права и мърчандайзинг, свързан със събитието. Икономиката на страната също ще бъде сериозно засегната, включително продажбите на туроператорите, които предлагаха ваканционни пакети за Русия, още ресторанти, барове, букмейкърски къщи и т.н.", обясни Веселин Коларов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Той добави, че "адзурите" нито са първата, нито последната голяма футболна сила, която не се класира за Мондиал. Лидер в негативната класация е Холандия, чийто отбор няма да играе и в Русия.

"Уругвай, Франция, Испания, Англия и Аржентина също са пропускали световни първенства.", каза още гостът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    0 0 Отговор
    Жалко, че тези дървари шведите извадиха късмет. Световното без Италия ще е скучно.