Last news in Fakti

18 Ноември, 2017 10:56 1 804 2

Неудържим Григор Димитров помете Буста

  • димитров-
  • буста-
  • тенис-
  • мастърс

Българинът спечели още 200 точки за световната ранглиста с успеха си над Пабло Кареньо-Буста

Григор Димитров разби испанеца Пабло Кареньо-Буста с 6:1, 6:1 в последния си мач от група „Пийт Сампрас” на финалния за годината турнир на ATP в Лондон. Така най-добрият български тенисист записа трета победа в английската столица и завърши първи в групата. Тази вечер от 22:00 часа българско време Димитров ще играе полуфинал срещу американеца Джак Сок.

Победата му донесе нови 200 точки за световната ранглиста. Пабло Кареньо-Буста, който загуби от австриеца Доминик Тийм в миналия кръг, участва в надпреварата като заместник на сънародника си Рафаел Надал, отказал се заради проблеми с коляното след загубата от белгиеца Давид Гофен на старта.

Григор започна безапелационно с гейм на нула в своя полза, а веднага след това проби подаването на съперника, като дори не му даде точка. Кареньо-Буста все пак взе първа точка при 40-0 за Димитров в третия гейм, спечелен отново от българина. След нов и при това затвърден пробив резултатът стана 5:0. Едва тогава испанецът успя да спечели един гейм при свое подаване. Григор продължи да играе с лекота и затвори първата част при 6:1.

Вторият сет стартира с третия в срещата пробив на сметката на Димитров, след което Буста взе медицински таймаут заради проблем с дясното коляно. Григор затвърди пробива и направи нов такъв след два пропуснати шанса и реализиран трети за 3:0. И петото спечелено подаване на съперника бе затвърдено от българина за 4:0. Буста взе пак успя да прекъсне серията от пет поредни гейма за Григор и намали резултата на 4:1, но българинът отново спечели подаването си за 5:1 и бе само на гейм от успеха в мача. Той дойде след шестия пробив на Димитров за 6:1 в този сет.

Евентуално класиране за финала при победа и днес срещу Джак Сок ще изкачи Григор Димитров на третото място в световната ранглиста.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 dynamo

    12 2 Отговор
    Браво!
  • 2 iwann

    9 1 Отговор
    Браво на момчето, че спря да гони бабички и седна на дъ-то да си гледа работата и да печели пари. Животът започва на 40, да отложи жените и ракията до тогава, а сега да печели кинти и име.