25 Ноември, 2017 18:29 920 0

ЦСКА преговаря с голова машина от Австрия

  • цска-
  • австрия-
  • голаджия-
  • нападател-
  • трансфер-
  • чаби

Ръководството на ЦСКА е близо до осъществяването на подготвян от няколко седмици трансфер, с който да потвърди шампионските си амбиции. “Червените” са в напреднали преговори за голмайстора на австрийската Ерсте Лига Сейфедин Чаби. 24-годишният нападател е в тима от този сезон и до момента има впечатляващите 15 гола в 17 мача, а тимът му е лидер в класирането.

Към Чаби вече има интерес от няколко клуба, но най-сериозен е този от страна на ЦСКА. Двата клуба продължават да водят разговори и е много вероятно да се стигне до сделка.

Сейфедин Чаби е роден в Австрия, но има тунизийски корени. Той е играл за дублиращия тим на Хофенхайм, преди през 2013 година да премине в Аустрия (Лустенау). За три сезона вкарва 22 гола, като междувременно е част и от младежкия национален тим на Австрия.

През 2016 година Чаби отива в Санкт Гален, но не успява да се утвърди като титуляр. Той записва 6 мача и 1 гол в швейцарското първенство, като е точен при победата с 3:0 над Люцерн.

Втората половина на сезон 2016/17 високият 189 см стрелец прекарва в Щурм (Грац), но не започва нито веднъж като титуляр и не вкарва гол при седемте си появи от резервната скамейка.

През лятото Чаби решава да се върне в Австрия и да подпише с втородивизионния Рийд, където старши треньор е баща му Ласаад Чаби. Това се оказва най-доброто възможно решение за талантливия нападател, който започва да ниже гол след гол.

Той реализира поне по едно попадение в 10 от изиграните 17 мача, а при разгромната победа над Лиферинг с 6:1 в края на септември забива цели 4 гола. Той се разписа и снощи, когато Рийд направи 2:2 у дома с Винер Нойщад.

Специализираният сайт Transfermarkt оценява Чаби на около 500 000 евро. В ЦСКА се надяват той да направи убийствен тандем с Фернандо Каранга, който е начело в листата на голмайсторите в родната Първа лига.

Любопитното е, че точно преди година “червените” отново пробваха да привлекат нападател от второто ниво на австрийския футбол. Тогава клубът от Българска армия беше на път да се подсили с Рафаел Двамена от Аустрия (Лустенау).

Ганаецът обаче предпочете офертата на ФК Цюрих. За един полусезон той вкара 12 гола и помогна на тима да спечели промоция за швейцарската Супер Лига. От началото на настоящата кампания Двамена има 3 попадения и вече е национал на Гана.

През лятото Двамена бе пред договор с новака в Премиър лийг Брайтън, но сделката на стойност 10 млн. паунда пропадна, след като нападателят не издържа медицинските прегледи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА