Last news in Fakti

28 Ноември, 2017 16:30 1 015 0

Левски ще пазарува от Каталуния

  • букарев-
  • скаут-
  • жирона-
  • бетис-
  • трансфер-
  • левски

"Сините" следят футболисти на новака Жирона

Мениджърът и координатор на спортно-техническата дейност в Левски Асен Букарев е наблюдавал в събота двубоя от испанската Примера дивисион Бетис - Жирона (2:2). Причината е, че на сините са предложени футболисти на каталунския клуб, пише "Тема спорт". Жирона е новак в местния елит. Тимът се намира на десето място в първенството. Съперникът му Бетис, част от играчите на който също са влезли в полезрението на Букарев, е на осма позиция в подреждането.

През лятото сините бяха близо до взимането на играч от испански отбор. Това бе френският централен защитник Матийо Соние, който бе собственост на изпадналия от елита Гранада. Тогава обаче нещата се разсъхнаха. В неделя мениджърът на Левски заедно с главния скаут на клуба Кирил Вангелов вече бяха в Португалия. Там те също са гледали футболисти, които попадат в списъка за зимна селекция.

От "Герена" планират да подсилят отбора поне с трима футболисти. Една от основните цели е взимането на десния бек Антон Тинерхолм. Шведът, който стана шампион с Малмъо, в началото на месеца бе в София и води преговори с ръководството на Левски. Той става свободен агент на 1 януари 2018 година и за него няма да се плаща трансферна сума. Тинерхолм още не е дал окончателен отговор дали приема предложената му оферта.

Сините имат свободен бюджет за заплати, след като през изминалата седмица се разделиха с трима чужденци с общо месечно възнаграждение около 30 хиляди евро. Клубът разтрогна договорите на шведския бранител Симон Сандберг, ганайското крило Франсис Нар и нигерийския нападател Бабатунде Аденижи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА