29 Ноември, 2017 11:57 1 845 0

Кралев яхна българския състезателен автомобил

  • автомобил-
  • състезание-
  • gt4-
  • кралев-
  • плакет-
  • влъчков-
  • sin car r1

Министърът на младежта и спорта се качи в Sin Car R1

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с 18-годишния пилот Иван Влъчков, който постигна сериозни успехи в началото на своята състезателна кариера.

През 2017 г. той дебютира в европейските серии GT4 с българския отбор „София Кар Моторспорт“ и с българския състезателен автомобил Sin Car R1. Влъчков се нареди на пето място в индивидуалното класиране, а „София Кар Моторспорт“ зае трето място в отборното подреждане.

Министър Кралев връчи на Влъчков почетен плакет на ММС за постигнатите успехи и му пожела още по-силни резултати през следващата година. На срещата присъстваха също народният представител от Русе Пламен Нунев и русенският инженер и предприемач Росен Даскалов, който е шеф на отбора „София Кар Моторспорт“ и конструктор на състезателния автомобил Sin Car R1.

Даскалов показа на министъра купата за третото място в отборното класиране в Европа, която е била връчена при раздаването на годишните награди на сериите GT4 в Париж през изминалия уикенд. Той подари на Кралев умалено лимитирано издание от карбон на състезателен автомобил Sin Car R1.

Влъчков и Даскалов запознаха министъра с плановете си за развитие в автомобилния спорт и за реклама на България пред широката аудитория по целия свят на сериите GT4.

„В този етап от развитието на един спортист е важно да се поставят високи, но реалистични цели и да се постигат последователно. Когато се работи правилно и всеотдайно, се върви нагоре към все по-сериозни успехи“, заяви Кралев.

„Влъчков е много талантлив, но проявява също така хладнокръвие и дисциплина, благодарение на които бързо се превърна в един от най-добрите пилоти в своя клас. На неговите резултати дължим третото отборно място в Европа“, каза Даскалов.

През 2016 г. Влъчков стана най-младият републикански шампион в историята на българския автомобилен спорт, като спечели титлата в клас „Туринг“ на 17-годишна възраст. През 2017 г. той защити титлата с пет победи от пет състезания. В европейските серии GT4 през 2017 г. българинът участва в шест от 12-те състезания, като в пет се класира в челната тройка.

Влъчков и Даскалов запознаха Кралев с българския състезателен автомобил Sin Car R1. Министърът разгледа и тества колата на паркинга пред националния стадион „Васил Левски“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА