Last news in Fakti

3 Декември, 2017 15:57 2 223 2

Къде футболистите взимат най-много пари?

  • футболисти-
  • играни мачове-
  • статистика-
  • заплати-
  • висша лига

Във Висшата лига печелят най-много пари средно на мач

Най-интересната, най-вълнуващата и най-скъпата. Така Висшата лига на Англия по футбол се рекламира пред света и успешно защитава реномето си. Първенството на Острова генерира огромен интерес, а от това добре печелят и футболистите. Проучване на Sport Intelligence за заплатите в спорта показва, че футболистите от Висшата лига са сред най-добре платените в света по средния брой на изиграни мачове през сезона. Според цифрите играчите в Премиършип взимат по близо 70 хиляди паунда (90 402 долара) на двубой.

Това се изчислява от годишните заплати и 38-те двубоя от първенството, които са гарантирани за всеки отбор. Голяма част от английските тимове обаче имат почти двойно повече двубои заради двете други надпревари Купата на Лигата и Купата на Футболната асоциация, както и участието им в Шампионската лига или Лига Европа. Въпреки впечатляващите цифри, футболистите от Висшата лига не са №1 в това отношение. Проучването сочи, че състезателите в най-популярния спорт зад океана американския футбол, получават средно по близо 170 хиляди долара (130 хиляди паунда) на мач.

Това са дължи на по-малкия брой мачове в редовния сезон, който играят всички 32 тима от Лигата. Всеки сезон отборите имат гарантирани минимум 16 мача. Именно от това е изчислено, че звездите в американския футбол получават пари на отделен двубой. В проучването не фигурират евентуалните двубои в плейофите, с които максимално броят им може да достигне до 21.

Проучването на Sport Intelligence е за отборните спортове. То обхваща 465 професионални спортни тима от 29 различни лиги от 16 страни. Представени са девет различни спорта, в които се състезават 9816 мъже и 20428 жени. Според данните предоставени от всички отбори те дават общо 20.58 милиарда долара за заплати годишно. Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед са двата най-добре представящи се отбора от началото на сезона във Висшата лига. Това не е изненада с оглед на средствата, които хвърлят двата клуба. Ако таблицата не е по резултатите на терена, а заплатите на футболистите, двата тима от Манчестър отново ще са на първите две места, но в обратен ред.

"Червените дяволи" са клубът, който плаща най-високите средни заплати в Премиършип. На "Олд Трафорд" един футболист взима средно по 6.813 млн. долара (5.24 млн. паунда). На второто място е Сити с 6.806 млн. долара. Общо 20-те клуба от Висшата лига плащат 1.793 милиарда долара годишно за заплати. Това прави средно по 3.435 млн. долара за всеки футболист в шампионата. За първи път в историята Висшата лига мина границата от средно 66 хиляди долара (50 хиляди паунда) седмично.

Националната баскетболна лига (НБА) държи първенството по най-високи средни заплати в спорта. Шампионатът по баскетбол на САЩ и Канада, включват 30 тима ще раздаде заплати за общо 3.159 милиарда долара за тази година или средно по 7.1 млн. долара годишно. За 2017 г. отборът с най-високите годишни заплати е Оклахома Сити Тъндър от НБА. "Гръмотевиците" правят скок от 33-ото място, което заемаха преди 12 месеца. Тогава 15-те им регистрирани играчи взимаха 90 млн. долара годишно или средно по 6 млн. В момента съставът на Оклахома е от 14 души с общи заплати 130 млн. долара (почти 9.3 млн. долара средно).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 един там

    3 1 Отговор
    Като чета за какви пари става на въпрос, лошо ми става. Това милионите за някои са пари за семки и бонбонки. Благородно им завиждам! Честно са си ги искарали с много талант, труд и пот в тренировките.
  • 2 🇧🇬БГ-ето

    0 0 Отговор
    Завиждам им .
    Ама някои футболисти са алчни че не се наслаждават че играят в отбори в които щете вземат едвам и за малко а те от 5 млн. Паунда искат двойно .
    Аз няма за цял живот да имам толкова а те на година и по- малко !🤬