1 Декември, 2017 14:32 861 0

ФИФА няма да маха Австралия от Световното

  • австралия-
  • фифа-
  • световно първенство-
  • конфликт-
  • федерация

Вътрешен скандал в Австралия заплашваше участието на националния отбор в Русия

Международната футболна асоциация (ФИФА) отхвърли категорично спекулациите, че може да отнеме правото на Австралия да участва на световното първенство в Русия. Представители на контролния орган обаче уточниха, че следят внимателно вътрешния скандал между най-големите клубове и местната футболна федерация ФФА.

ФИФА даде срок на ФФА до четвъртък да разреши диспута за състава на местния конгрес, който в момента е съставен от десетима души. Водещите клубове, които са пряко свързани и с по-голямата част от приходите на местната федерация, не са доволни именно от факта, че нямат достатъчно представители на конгреса.

Очаква се ФИФА да назначи т.нар. "Комитет за нормализиране", който ще помага на федерацията в нейната оперативна дейност. Подобно нещо се случи и в Аржентина по време на световните квалификации.

Австралия е в четвърта урна за жребия за груповата фаза на световното първенство, който ще бъде проведен по-късно днес. Националният отбор обаче все още няма селекционер, след като Ангелос Постекоглу напусна поста си след победата над Хондурас в баража на 15-и ноември.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА