7 Декември, 2017 01:00 7 530 3

Жан Тод: Шумахер не спираше да се съмнява в себе си

  • тод-
  • шумахер-
  • съмнение-
  • ferrari-
  • формула 1

Михаел Шумахер тайно организирал тест на "Фиорано", след като спечелил първата си световна титла във Формула 1 с Ferrari, за да провери способностите си. Това разкри президентът на ФИА и бивш шеф в Скудерия Жан Тод на специална гала вечер в Париж. Тод бе един от най-близките хора на Шуми във Формула 1, а от работата си с шампиона си позволи да разкрие два емоционални за него епизода.

"Ще споделя две неща за Михаел тази вечер. През 2000-ата година, след 21 години, Ferrari най-после станахме шампиони именно с Михаел. Качих се с него на подиума в Япония и му казах: "Михаел, нашият живот никога няма да бъде същият". Без съмнение в онзи ден на "Сузука" бе най-силният момент в моята кариера. Друг момент, с който ще опиша Михаел, е от края на 2000-ата. Той приключи сезона като шампион, вече мислехме за 2001-ва. Тогава той много стеснително ме попита... всъщност той по принцип е много стеснителен. Изглеждаше арогантен, но беше стеснителен. Тогава ме попита дали ]е му позволя да направи тест на "Фиорано", за да бъде сигурен, че още е способен да кара по същия начин. Той винаги бе изпълнен със съмнения. В крайна сметка направихме този тест и Михаел бе чудесен", разкри Тод.

Събитието бе по повод новата "Зала на славата" на ФИА и Тод допълни, че всеки усеща липсата на седемкратния шампион. Той бе представен от мениджъра си Сабине Кем, която получи приза на Шумахер за член на "Залата на славата". На събитието присъстваха още девет световни шампиони, сред които Ален Прост, Себастиан Фетел, Фернандо Алонсо, Деймън Хил, сър Джеки Стюарт.

Шумахер все още се възстановява от ски инцидента в Алпите, който претърпя в края на 2013-а. Последната официална информация около състоянието му бе, че семейството му се е свързало със специалист в Тексас, което бе потвърдено и от клиниката, в която той работи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 F1 фен

    17 2 Отговор
    Да изглеждаше арогантен но и до днес няма такъв велик шампион като него. Поклон пред таланта му като състезател, дано да премине опасността която го сполети !
  • 2 656

    3 1 Отговор
    Странното е че с най великите шампиони в F1 се случва нещо много лошо....Сена загина а Шуми е на ръба. Дали е някаква поличба и Хамилтън да се замисли също
  • 3 гост

    5 0 Отговор
    За съжаление Шумахер само вегетира, имаше надежди в началото, но след това всичко утихна. Жена му разпродава шампионски коли, самолет и още други трофеи, за да финансира скъпите рехабилитации. Последно имаше информация, че можел да общува с поглед, премигване, но това е всичко. Ако беше направил прогрес със сигурност щеше да се разбере.