6 Декември, 2017 13:29 1 127 1

Божинов е вариант за Парма

  • божинов-
  • парма-
  • завръщане-
  • италия

Българският нападател може да се завърне в Италия

Вариантът Валери Божинов да облече за трети път фланелката на Парма пак е актуален. Засега нападателят не потвърждава официално тази информация След раздялата на Валери с швейцарския Лозана новините не бяха добри. Дори започваха да се носят слухове, че той може да спре с футбола. Но това явно не отговаря на истината.

"Има интерес към Валери, но не мога да издавам никакви подробности - коментира вторият му баща Сашо Ангелов. - Едно е сигурно - той продължава с футбола."

Самият Божинов също даде индикации, че не е безразличен към идеята да се завърне в Парма.

В една от социалните мрежи Валери публикува поредица свои фотоси от мачове с екипа на "пармалатите". Те се радват на голям интерес. От коментарите личи, че доста от феновете на италианския клуб са готови да приемат Божигол с отворени обятия. В момента Парма води страховита битка за завръщане в елита.

Според мнозина специалисти като интрига второто ниво на италианския футбол не отстъпва на Серия „А". Парма е на първо място с 29 точки, но води само по голова разлика. Вторият Бари, и третият Палермо, имат същия актив. Тимът на Венеция, заемащ осмо място в класирането, отстъпва само с три точки на лидера. Отборите, които завършат на първите две места, влизат директно в елита. Тимовете от трето до осмо място играят плейофи.

Нападател с опит в италианското калчо със сигурност ще бъде от полза за всеки един от тези клубове. За това няма да бъде изненада, ако Божинов заиграе отново в страната, от която тръгна неговата кариера.

В момента българинът е в Белград и изчаква развитие на ситуацията около своя бъдещ отбор. Обсъждат се и резервни варианти, ако завръщането в Италия не се осъществи. Валери минава през труден период, но е твърдо решен да се пребори за бъдещето си във футбола.

В началото на октомври нападателят се раздели с Лозана, където отиде с големи очаквания. В крайна сметка Божигол напусна клуба само три месеца след като бе подписал договора. Контрактът със седемкратния шампион на Швейцария бе уреден и с помощта на приятелката на Валери - Биляна Дол.

През тази година нападателят преживя и друго футболно разочарование. Божинов се завърна в Европа на 30 юни, след неуспешен период в китайския втородивизионен Мейджоу Хака.

За сметка на това той прибра близо милион евро за няколко мача с екипа на азиатците. И вече очаква новото си предизвикателство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Empty

    0 0 Отговор
    Беше к'вото беше с Божинов.