8 Декември, 2017 16:29 1 913 1

Лудогорец прибра 5,5 милиона евро

  • лудогорец-
  • печалба-
  • приход-
  • лига европа-
  • клубни турнири-
  • хофенхайм

Само равенството 1:1 с Хофе снощи се оценява на 920 000 евро

Поредният успешен сезон за Лудогорец в евротурнирите осигури на клуба минимум 5.5 млн. евро само от разпределението на наградните фондове. Българският първенец постигна целта си да вземе поне точка срещу Хофенхайм като гост и се класира за фазата на преките елиминации в Лига Европа.

Достигането до 1:1 в Германия в последния кръг от групите беше с цената на 920 хил. евро. Всяко равенство в груповата фаза носи по 120 хил. евро на отборите.

Освен това с него Лудогорец си заслужи още два бонуса - 300 хил. евро за второто място в групата си и 500 хил. евро за това, че ще играе в 1/16-финалите.

С двете си победи преди това в същинската част на Лига Европа българският шампион си спечели още 720 хил. евро, изчислява вестник "Дневник". В общата сметка влизат и спечелените суми от предварителните кръгове в Шампионската лига.

Участието в Европа ще донесе и други приходи на Лудогорец извън наградния фонд, а стойността им ще бъде изчислена след края на сезона при разпределението на средствата.

Миналата състезателна година разградчани заслужиха над 19 млн. евро най-вече заради мачовете в групите на Шампионската лига.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДДД

    2 0 Отговор
    а другите отбори какво чакат?
    да не са гърбави
    е има 6 английски отбора в ШЛ
    някои ще каже нямало българи
    и в БМВ няма ама си ги купуваме