12 Декември, 2017 16:01 1 729 1

Защо Сити и Юнайтед се биха в тунела?

  • манчестър сити-
  • манчестър юнайтед-
  • бой-
  • меле-
  • причина-
  • моуриньо-
  • ибрахимович

Моуриньо влязъл в съблекалнята на Сити, за да им прави забележки

Интерпретациите, свързани със събитията на "Олд Трафорд" след дербито на Манчестър в неделя, продължават, като такива вече идват и от източници, които са извън пределите на Великобритания. Испанският "Марка" твърди, че една реплика към нападателя на "червените дяволи" Златан Ибрахимович е запалила първите искри. Според изданието тя е била отправена от хора от щаба на Сити, които са се прибирали по-рано към съблекалнята, докато играчите на "гражданите" все още са се радвали на терена. Репликата е била следната: "Ибра, много говориш, но едва се движиш!" Това е било възприето като чиста провокация, предвид тежката контузия, от която шведът се възстанови наскоро. Няма сведения обаче самият Ибрахимович, който игра в последните 15 минути на дербито, да е участвал в последвалите събития.

След като всички играчи на Сити са се прибрали в съблекалнята, са започнали шумно да празнуват и да пеят. Това е подразнило мениджъра на "червените дяволи" Жозе Моуриньо, който е тръгнал към съблекалнята на гостите и им е казал, да се успокоят, защото все още не са спечелили титлата, като освен това трябва да проявят повече уважение, тъй като се намират в дома на Юнайтед. Специалния е казал това на португалски, което е било разбрано от Едерсон. Стражът на Сити му е отговорил и оттам насетне конфликтът е ескалирал. Според "Дейли Майл" към Моуриньо е полетяла бутилка. Човек от щаба на "червените дяволи" е казал на играчите на Юнайтед, че мениджърът им е бил уцелен, след което група футболисти на домакините е тръгнала към съблекалнята на съперника, откъдето пък са излязли и играчи на "гражданите". Разразило се е истинско меле, в което според различните източници са участвали между 20 и 30 човека. Вчера се твърдеше, че Микел Артета, който е получил аркада при инцидента, е бил ударен с бутилка от Ромелу Лукаку. Днес обаче излязоха информации, че асистентът на Гуардиола е ударил главата си във вратата на съблекалнята по време на сблъсъците.

Още вчера от Футболната асоциация поискаха обяснение от двата клуба. От двете страни взаимно са си отправили обвинения относно това кой е провокирал инцидента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.