15 Декември, 2017 22:35 1 736 0

Облаците над Милан се сгъстяват! УЕФА шамароса клуба

  • мониторинг-
  • милан-
  • уефа-
  • санкции-
  • италия-
  • шамар-
  • марко фасоне

В УЕФА нямат доверие на Милан

Облаците над Милан се сгъстяват! УЕФА шамароса клуба - 1
Снимка: Shutterstock

Европейската футболна централа УЕФА отказа предложението на Милан за доброволно споразумение, поставяйки под съмнение обещанията на новото ръководство за светло бъдеще.

Италианският гранд с ново ръководство от този сезон искаше да постигне споразумение с УЕФА, предоставяйки план за развитие. По този начин „росонерите” искаха да избегнат санкции заради финансовия феърплей.

Европейският ръководен орган обаче отказа да даде зелена светлина на италианците. В УЕФА се съмняват, че Милан ще успее да изплати €300 милиона евро на американския инвестиционен фонд Elliott Management до месец октомври 2018 година.

„След внимателно проучване на предоставените документи, УЕФА реши да не сключва доброволно споразумение с Милан. Има неяснота относно рефинансирането на заемите, които трябва да бъдат върнати до октомври 2018 година, както и във финансовите гаранции от главния акционер”, се казва в позицията на УЕФА.

По време на летния трансферен прозорец Милан изхарчи близо €200 милиона за входящи трансфери, давайки заявка за постигане на успехи. Отборът обаче за пореден сезон се представя посредствено и заема седмата позиция във временното класиране на италианското първенство. Шампионската лига към този момент изглежда мираж, а този турнир би бил основен източник на финанси за клуба.

Изпълнителният директор на клуба Марко Фасоне увери тифозите на Милан, че „няма нужда от продажбата на футболисти”, какъвто е основният страх на привържениците. Фасоне заяви, че заради решението на УЕФА няма да настъпи промяна в плановете на ръководството за развитие на тима.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА