Last news in Fakti

20 Декември, 2017 12:00 1 540 0

Ferrari постави ултиматум на Райконен

  • ferrari-
  • ултиматум-
  • маркионе-
  • райконен-
  • резултати-
  • форма-
  • уволнение-
  • формула 1

Скудерията намекна, че ще се раздели с Райконен, ако резултатите му не се подобрят

Кими Райконен ще трябва да вземе в ръце и да отговори на очакванията на Ferrari през 2018. В противен случай го очаква прекратяване на договора. Това беше намекнато от боса на италианците Серджо Маркионе.

Финландецът е ветеран с 271 състезания в кариерата си и световен шампион от 2007, но след завръщането си в Маранело през 2014 беше постоянно побеждаван от своите съотборници Фернандо Алонсо и Себастиан Фетел.

По време на традиционния коледен обяд с медиите Маркионе сподели: "Личното ми мнение е, че ако намерим правилния подход, Райконен кара като Бог". След това шефът на Ferrari описа точно психологическия портрет на своя състезател: "Но трябва да намерим този подход. Когато нещата са правилни, е удоволствие човек да го гледа. Има невероятно хладнокръвие. Иначе на моменти изглежда така, сякаш си почива."

С това похвалите бяха изчерпани, защото последваха критиките: "Той се нуждае от повече постоянство по отношение на представянето. Трябва да намери верния път, така че на всички писти да кара както в Монако." Накрая дойде и предупреждението: "Вероятно това ще бъде последният сезон, в който той има шанс да го направи. Ще бъде жалко да напусне Формула 1 без да е разкрил своя истински потенциал. Ако не се получи с Райконен, мисля, че ще изберем някой млад пилот". Маркионе изброи Леклерк, Джовинаци и Верстапен като пилоти с големи възможности, които могат да променят пазара.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА