31 Декември, 2017 14:02 1 858 7

Бразилия ще стане световен шампион

  • бразилия-
  • статистика-
  • шампион-
  • шансове-
  • мондиал 2018

Това е прогнозата на статистическата компания "Опта"

Петкратният шампион Бразилия е фаворит да спечели световната титла по футбол за шести път на предстоящия Мондиал в Русия през 2018 година. Това е прогнозата на статистическата компания "Опта".

Шансовете на "селесао" се оценяват на 14,2 процента, което е с повече от три процента повече от шансовете на Германия да защити трофея си. Според "Опта" Бундестимът има 11,4 процента шанс да спечели световната титла, след това е Аржентина с 10,9 процента, Франция с 10,5 процента и Испания с 9,3 процента.

Шансовете на Белгия и на европейския шампион Португалия да спечелят първенството са малко над 3 процента, докато вечният фаворит Англия е с едва 1,9 процента шанс, което е по-малко дори от вероятността Япония да спечели турнира.

Домакинът Русия има 1,7 процента шанс да спечели световното първенство, а "Опта" счита тимовете на Тунис (0,8 процента), Панама (0,7 процента) и Мароко (0,3 процента) за абсолютните аутсайдери сред всички 32 участващи отбора.

Световното първенство в Русия започва на 14 юни 2018 година с мача между домакините и Саудитска Арабия и ще завърши на 15 юли.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мукавей

    6 2 Отговор
    На Мукавей ще стане световен шампион Бразилия
  • 2 Валерко Джизъса

    8 0 Отговор
    Я па прочетох България....
  • 3 Брат ми

    5 0 Отговор
    Може,ама по бобслей.
  • 4 мхм

    0 3 Отговор
    Ще бият немците служебно, понеже няма да се явят на терена от страх от отмъщение : D
  • 5 русофил

    0 0 Отговор
    Россия ще е шампион.Руските футболисти играят в най -добрите първенства на света.Руските стадиони са най-добрите и ще са пълни с хиляди руски болелщики.

    Коментиран от #6

  • 6 Геро

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "русофил":

    Точно така.
    А на вратата ще турнат танк

    Коментиран от #7

  • 7 червени боклуци

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Геро":

    Кой е казал че руснаците ще имат врата.Всички ще играят на вратата на противника...Шегата на страна,но тези смешници от Русия извадиха късмет про жребия ,но късметът е до време а знанията са вечни...А руснаците на са мноооого грамотна нация.Западът им взе парите и в Сочи и сега.Построи им стадионите и прибра милиарди.Сега ще овършеят Катар.Не случайно дадоха първенството на такива тъпи и корумпирани държави.А единият финалист се знае-Германия.Всички останали се борят за другото място.Би било провилно Световния шампион както в бокса да има право да си защити титлата и да не участва в масовката.