Last news in Fakti

4 Януари, 2018 11:01 2 284 2

Лудогорец продаде Кешеру за половин милион

  • кешеру-
  • акхисарспор-
  • лудогорец-
  • продажба-
  • трансфер

Румънският голаджия ще продължи кариерата си в Турция

Турският Акхисарспор е успял да договори трансфера на нападателя на Лудогорец Клаудиу Кешеру, твърдят медиите в югоизточната ни съседка, цитирани от "Тема спорт". Според "Фотомач" в касата на разградчани ще постъпят 500 хиляди евро за 31-годишния румънец. Същата информация публикува и специализираният сайт за трансфери transfermarkt. От българския шампион не потвърдиха, че е постигнато споразумение за сделка, факт е обаче, че Лудогорец иска да продаде Кешеру, за да не го изпусне без пари през лятото. Тогава договорът на стрелеца изтича, а той няма намерение да го поднови.

Акхисар се намира на 12-о място в турската Суперлига. Тимът не успя да спечели нито един от последните си 9 шампионатни двубоя и се свлече надолу - в 17 кръга е завоювал 19 точки. Най-големият проблем на състава е реализирането на голове - вкарал е само 22. Затова и клубът иска да подсили атаката си.

През есента Кешеру загуби титулярното си място. Треньорът Димитър Димитров предпочиташе да използва на върха на атаката "фалшива деветка" и залагаше ту на Върджил Мисиджан, ту на Марселиньо. Въпреки това Клаудиу бе водещият реализатор на отбора през кампанията. Той бе на терена в 16 мача от Първа лига, в които вкара 10 гола. За Купата на България той се разписа 2 пъти в две срещи, а в 11 двубоя от Шампионската лига и Лига Европа добави още 2 попадения.

Клаудиу Кешеру пристигна в Лудогорец преди началото на сезон 2015/16, като преди това бе играл в катарския Ал Гарафа. Оттогава той взе участие в 74 шампионатни двубоя, в които бе точен 47 пъти. Изигра 7 мача за Купата на България и един за Суперкупата, в които порази противниковите мрежи 8 пъти. Той бе на терена и в 24 срещи от евротурнирите, в които вкара 6 пъти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И.К

    6 1 Отговор
    Грешка.Трябваше да го задържат.Той е голаджия и има нюх за пласиране пред вратата.
  • 2 Киро

    4 8 Отговор
    ХАХА, румънското човече пратено за половин милион в Анадола!

    Още няколко смачквания от ЦСКА и делиорманското проектче приключва, заедно с гелосания му господар.

    Браво, Херо, разпродавай и закривай!