11 Януари, 2018 01:00 2 310 2

Шави: Реал Мадрид не играе футбол

  • шави-
  • реал мадрид-
  • барселона-
  • сравнение-
  • стилове

Легендата на Барса сравни стиловете на игра на двата колоса

Легендата на Барселона Шави е на мнение, че Реал Мадрид не иска да изповядва красивия футбол, характерен за каталунците през годините.

"Барселона е заключителният изпит за всеки футболист. Това е отборът, в който е най-трудно, там се изисква най-много. Реал не играе толкова красиво. На "Сантяго Бернабеу" е добре, ако защитник изчисти топката в трибуните и феновете аплодират. Това е въпрос на култура", започна Шави пред El Pais.

"В същото време ако изчистиш топката в трибуните на "Ноу Камп", подсвиркванията стават силни. Така е още от времето на Йохан Кройф. Реал на Моуриньо постоянно риташе топката напред. Моуриньо им казваше да играят бързо. Сега правят същото чрез Бейл. Не искат да играят футбол."

"При Реал седем играчи атакуват, а Каземиро остава назад, за да покрива центъра. Серхио Бускетс не може да направи това в Барса, защото дори аз съм по-бърз от него. Каземиро е супер бърз, но има проблеми във всяко едно друго отношение, тъй като не е работил върху другите компоненти. Той има други характеристики - прави повече влизания, дефанзивен е, покрива по-голям периметър. Ако се беше учил на 12-15 години, щеше да притежава и други умения."

"Младите играчи трябва да знаят какво ми каза веднъж Луис Арагонес. Той ме попита дали искам да играя хубав или добър футбол. Не искам да споменавам имена, но в Ла Лига доста играчи впечатляваха през годините и после изчезваха. Правеха трикове, но защо? Меси никога не прави трикове. Той излиза и те убива. Той играе добър футбол, който на моменти става хубав."

"Тактически той разбира всичко. Наясно е с всичко - скорост, време, къде се намират съотборниците му на терена. Това важи и за противниците му. Кристиано Роналдо? Той не може да играе в центъра на атаката, този пост не му приляга", добави Шави.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ПРАВ Е

    0 0 Отговор
    По-принцип е прав че каталунците имат по-подредена и хубава игра