Last news in Fakti

11 Януари, 2018 05:15 1 296 0

Коутиньо: Мечтая за Барселона от дете

  • коутиньо-
  • барселона-
  • представяне-
  • идол-
  • роналдиньо-
  • мечта

"Роналдиньо е моят идол", призна новата звезда на каталунците

Най-скъпата покупка в историята на Барселона Филипе Коутиньо даде първото си интервю за клубната телевизия, в което призна, че детската му мечта е била да носи екипа на каталунския колос заради своя идол - Роналдиньо.

"Ако не ставаше дума за семейството ми, навярно нямаше да подпиша с Барселона. По време на моето представяне видях, че всички те са много щастливи. Всички бяха развълнувани в момента, в който аз получих фланелката на отбора. Те са много важни за мен", започна бразилецът.

"Като дете живеех в опасна зона. Родителите ми не искаха да се местим, но все пак смениха къщата. Футболът ми е дал всичко в живота и благодарение на него сега мога да живея в спокойна среда и да помагам на семейството си, което е важното нещо за мен. Ние винаги сме били обикновени хора. Ако бях сам, щях да съм мъртъв."

"След като преминах в Интер започнах да осъзнавам, че се превръщам в професионален футболист, защото подписах с клуба на 16 години. Сега нещата са различни, но тогава бях много млад. Бях много развълнуван и за мен беше трудно в нова страна с различна култура."

"Живях в Барселона пет месеца, когато бях под наем в Еспаньол. Наслаждавах се на времето в града, който е невероятен. Не успях да го опозная много добре, но сега съм тук за дълго и искам да се запозная с историята на града. Още от дете мечтаех да облека фланелката на Барселона и ще дам най-доброто от себе си."

"Имам специално отношение към Стивън Джерард, защото научих много неща от него. Той ми помогна много в първите ми години в Ливърпул. С Луис Суарес сме приятели и се наслаждавахме на съвместния ни престой в Ливърпул. Не говоря испански много добре, но разбирам малко от езика заради него."

"Всички бразилци в Барса са били много успешни, но Роналдиньо винаги е бил моят идол. Надявам се всичко да върви добре за мен, защото искам да оправдая големите очаквания", добави Филипе.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА