17 Януари, 2018 15:57 1 045 0

Надал продължава без грешка в Австралия

  • надал-
  • australian open-
  • майер-
  • тенис

Рафаел Надал се потруди над два часа и половина срещу аржентинец

Лидерът в световната ранглиста на мъжкия тенис Рафаел Надал се класира за 12-и път в кариерата в третия кръг на Australian Open. Това стана факт след успеха му с 6:3, 6:4, 7:6 (4) над аржентинеца Леонардо Майер за 2:39 часа. Това е втора победа в три сета за световния №1 в Мелбърн, след като в първия си мач Надал отстрани доминиканеца Виктор Естрела след 6:1, 6:1, 6:1.

Първите два сета бяха решени, след като испанецът направи по един пробив. Той постигна брейк в първата част, за да поведе с 3:1, а във втория сет проби още в първия гейм.

Третата част беше изключително равностойна. Надал имаше шанс да приключи по-бързо мача, след като осъществи брейк и поведе с 5:4, но веднага след това Майер проби неговото подаване и изравни резултата на 5:5. След това се стигна до тайбрек, в който Надал изтръгна победата при първия си мачбол.

В третия кръг Рафаел Надал ще се изправи срещу босненеца Дамир Джумхур, който се наложи над австралиеца Джон Милман със 7:5, 3:6, 6:4, 6:1.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА